Tervetuloa meidän kotiin!

Tämä on ensimmäinen Westend Lounge -postaukseni, joten tervetuloa ihanaan remontoinnin maailmaan!

Ostimme mieheni Tommyn kanssa 70-luvun rivitaloasunnon Westendistä, jonka aiomme remontoida katosta lattiaan. Edessä on siis kova urakka, mutta (tavallaan) tiesimme mitä ostimme. En ole itse asettanut remontille henkistä aikataulua, jotta pinna ei pala heti alkumetreillä. Onneksi Tommylla on kokemusta remppailusta.

1970-luvun asunnot trendaavat, joten ehkäpä blogini inspiroi muitakin tämän aikakauden asunnoista kiinnostuneita. Tosin voihan olla, että inhorealistinen kuva työn määrästä saa jonkun palaamaan unelmissaan maan pinnalle. Niin tai näin, meillä on edessä useamman vuoden projekti, sillä aiomme uusia kodissamme kaiken talotekniikasta pintoihin saakka. Lämmitysmuotokin vaihtuu sähköstä maalämpöön.

Tästä asunnosta ei siis kannata etsiä vielä pitkään aikaan sisustusohjelmasta tuttua punaista mattoa. Sen aika tulee myöhemmin.

Taloyhtiön arkkitehtuuri on yllättävän moderni väritystä myöten.

Alla muutama välittäjältä saatu fiiliskuva, jotka eivät tosin vastaa todellisuutta. Asunto oli nimittäin vuosikausia vuokralla, joten kaikki sisäpinnat ovat nuhruiset. Remonttia on vuosien mittaan tehty, mutta laadullisesti hieman sinnepäin.

Asunnon 170 m2 pohja on 70-luvun tyyliin väljä. 

 

Eteisaula on avara ja ilmava. Alakerran lattiamateriaali on liuskekiveä, joten lattia on kauttaaltaan epätasainen.

Eteinen ulko-oven suunnasta. Vasemmalla lasiseinän takana (lattian alla) on
uima-allas, joka saa lähteä.

Alakerran kylpyhuoneen kaikki pinnat uusitaan.  

Yläkerran kylppärissä on materiaalien iloinen sekamelska. 

Asunnossa on toimiva takka molemmissa kerroksissa. 

2000-luvulla uusitun keittiön saareke on tilaan nähden suhteettoman suuri.

Olohuoneeseen tulvii valoa isoista ikkunoista ja kattoikkunasta.

 

Remppamme käynnistyi ao. kuvassa lattian alla olevan uima-altaan ”räjäyttämisellä”. Se oli mielenkiintoinen työvaihe, johon kului tolkuton määrä työtunteja. Sukelletaan siis sen pariin seuraavassa blogissa!