Täysillä eletty elämä – Himoksella

Olen sanonut Himoksella kiven takana kyllä, mutta olen myös lähtenyt erilleen. Siksi ja silti Himos on myös lähellä sydäntä.

Moni asia elämässä on kiinni ajoituksesta, mutta myös sijainnista. Himos on lähellä Helsinkiä ja paikkana aina oikea; vuodenajasta toiseen, vuodesta toiseen. Sitten on asioita, joissa edes oikea ajoitus ei auta.

Tiedätkö sen vapauden tunteen, oletko tuntenut vauhdin hurman? Se tuntuu täysillä eletyltä elämältä.

Himos on Jämsässä sijaitseva matkailukeskus, joka on tullut tunnetuksi Himos Hiihtovuoren hiihtokeskuksesta. Ensimmäiset laskettelurinteet avattiin vuonna 1984. Rinteiden suurin korkeusero on 151 metriä. 21 valaistua lumitettua rinnettä (EDIT! nykyään itseasissa 26), 16 hissiä ja 19 000 nousua tunnissa!

Aurinko antaa rinteille viimeisen silauksen. Rinteet ovat vielä huhtikuussakin hyvässä kunnossa. Moni mökki on suoraan rinteiden juurella ja Himoksella on satoja mökkejä vuokralla; 3800 vuodepaikkaa! https://himoslomat.fi/majoitus/

Meidän mökki oli kivenheiton päässä rinteistä. Päivät rinteessä ja illat mökillä lasten kanssa Yatzyn ja Monopolin parissa. Korona aikana on turvallista pyöriä pienessä piirissä. Se on myös hetki entisessä ja toivottavasti pian taas tulevaisuudessa. Onnea ei kuitenkaan kannata etsiä samasta, mistä sen jo menetti.

Olen lasketellut 4-vuotiaasta lähtien paljon ja onneksi lapsenikin ovat lajista innostuneita. Vauhdin hurma, raitis ilma, liikunta ja luonto ovat koukuttava yhdistelmä. Paras tapa käyttää aikaa, varsinkin yhdessä.

Laskettelun välissä on helppo paistaa makkaraa. Arkinen asia maistuu juhlalta monoissa.

Himoksella on hyvä lasketella myös iltaisin. Iltaisin rinteet ovat aika tyhjiä, valaistus kohdillaan.

Kannattaa valita sellaisia ihmisiä ympärilleen, jotka nostavat sinut mäen huipulle, ei niitä jotka tiputtavat sinut hissistä. Ei voi epäonnistua olemalla oma itsensä.

Ja jos ei pääse ylös tänään, voi yrittää huomenna uudestaan.

Kun nostaa toista, nostaa samalla itseään. Oikeat miehet eivät nosta puntteja, he nostavat naisia.

Vaikka laskun hurma on henkilökohtainen, se ei tunnu samalta yksin.

Ystäväni Noriko teki Himoksella illalliseksi japanilaista ja siitä tuli heti meidän perheen suosikkiruoka sushin rinnalle.

Norikon resepti muistini mukaan: Kuutioi lohi ja paista se sokerin (hyppysellinen) ja soijan (oman maun mukaan) kanssa. Keitä sushiriisi, kun se on kiehunut, kaada loraus riisiviinietikkaa kattilan pohjalle, lisää hyppysellinen suolaa ja sokeria ja sulauta joukkoon. Kaada riisin joukkoon ja sekoita varovaisesti. Lautasen pohjalle riisiä, päälle lohi, silputtu purjo, soijapavut ja avocado. lisäksi voi laittaa wasabia tuomaan tulisuutta. Helppoa, hyvää ja terveellistä.

Mikään talvikaan ei kestä ikuisesti; sitten tulee kevät ja se kevät herättää uuden elämän.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

 

Yhteistyössä:

 

Voita lasketteluliput HIMOKSELLE kahdelle!

Kommentoi blogiin tai Facebook postauksen alle: Monta laskettelurinnettä on Himoksella ja kenen kanssa haluaisit päästä niitä laskemaan. Voittaja julkaistaan blogissa 8.4.

Onnea ULLA RAITIMO, voitit lasketteluliput Himokselle!

 

Kun ostat laskettelulippuja netistä, säästät 5%!

www.himos.fi