Missä on Kämpin portaiden alkuperäiset kaiteet?

31.3.1965 vietettiin Hotelli Kämpin viimeistä iltaa sampanjan virratessa hotellin baarissa. Kämpin irtaimisto huutokaupattiin, eikä siitä ole olemassa ostajaluetteloa; tavaroiden sijaintia ei tiedetä.

Minä tiedän, missä on osa portaiden kaiteista…

Isovanhempieni talon kirkkomaisen korkeasta olohuoneesta lähtee portaat ylös taideateljee-tilaan ja portaita reunustaa Hotelli Kämpin alkuperäiset portaiden kaiteet.

Kämp jouduttiin purkamaan vuonna 1965, koska maaperä on liejuista ja paaluperustuksien varaan rakennettu talo uhkasi sortua. On ymmärrettävää, että ydinkeskustassa Espan varrella kannatti kuitenkin rakentaa uudestaan. Helsingissä päättäjät eivät kuitenkaan opi, vaan esim. Malmin lentokentän suohon halutaan upottaa toinen ”länsimetro”.

Suomen hienoin hotelli Hotelli Kämp avasi 20-vuotta sitten uudelleen ovensa ja samoihin aikoihin alkoi myös oma yrittäjyyteni sen ohessa; avasin Hotelli Kämpin Lobbyshopin Via Tuan.

vajaan 7 vuoden jälkeen Via Tua sulki ovensa kesällä 2005, kun muutin Osloon ja sain ensimmäisen lapseni. Liikkeen sulkeminen otti niin koville, etten ollut sitä mukana tyhjäämässä ja meni vuosia ennenkuin pystyin astumaan Kämp Gallerian, ostoskeskuksen puolelle, ilman, että sydämeen vihlaisi.

Hotelli Kämpistä on tullut vuosien myötä monelle kuin toinen olohuone; sieltä saa myös kaupungin parhaan Nicoise salaatin ja lumoavan iltäpäivän teen, joka on mitä parhain lahja.

Eilen vietettiin Hotelli Kämpin uudelleen avaamisen 20-vuotisjuhlia. Olin siellä ystäväni Outin kanssa, joka oli juuri viettänyt siellä 3 yötä tehden Hankenin gradunsa loppuun. Aikuisena opiskelusta on selkeästi hyvätkin puolensa!

Illan aikana tarjoiltiin mitä herkullisempia ja toinen toistaan kauniimpia canape suupaloja. Ja mikä todella ilahdutti; keliaakikoille oli tehty kokonaan oma tarjotin suussa sulavia herkkuja mm. alla oleva pieni lohi-mäti-leipä. Ja mikä harvinaista, kaikki maistui ns. normaalilta tai itseasiassa paremmalta.

Suklaisella kannalla täydennetyt rahkaiset omenat olivat jo taideteoksia, joita joutui syömään kaksi.. Gluteenittomia nämäkin.

Hotelli Kämpissä sijaitsee Marsalkka Mannerheimin Sviitti, joka on koko hotellin ylpeys. 258m2 sviitistä on moneen ja varsinkin sen kylpyamme olisi ihana yhdelle tai varsinkin kahdelle.

Kämpin johtaja on Tuomas Liewendahl.  Hän on tehnyt mittavan uran hotellialalla ja on aiemmin työskennellyt muun muassa Grand Hotelin kaupallisena johtajana Tukholmassa.

Joskus vanhasta voi tulla jotain uutta.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

www.bretelle.fi