There is no PLANet B

 

Topolan koripallotytöt viettivät kauden päättäjäisiä virtuaalilasit päässä; sukeltaen syvänmeren kalojen seurassa, samoillen sademetsässä ja mikä kivointa, tai ainakin äänekkäintä; kirkuen hämähäkkejä.

Lasit päässä pääsee kokemaan asioita, joista voi vaan haaveilla. Jos toisesta pitää kädestä kiinni, tuntuu, että elämyksen voi jakaa, koska mikään ei tunnu paremmalta kuin yhdessä, oli se sitten totta tai tarua.

Hämähäkit eivät ole koripalloilijoiden laji. Ihmiset taas ovat ainoa laji, joka kaataa puut, tekee siitä paperia ja painaa siihen ympäristömerkin.

Venla 9v.: ”Viidakko oli paras. Siellä oli seeproja, leijonia ja kirahvi tuli ihan lähelle. Käärmeet oli kauheita, ne tuli ympärille ja sihisi -laitoin silmät kiinni. Menisin uudestaan; oli tosi kivaa.”

Iida 9v.: ”Se oli hienoa, kun ne eläimet oli niin aidon tuntuisia. Tarantella oli pelottava.”

Hertta 9v.: ”Mustekalat ja valaat oli parasta. Oli kivaa seikkailla eläinten seassa, lentää ja sukeltaa.”

Neljä vaihtuvaa virtuaalitodellisuuselämystä: Terra, Alba, Aqua ja Borealis. Virtuaalitodellisuudessa pääsee myös tervehtimään napakettuja revontulien alla.

Lipputuloista ohjataan varoja Jane Goodall Instituutille uhanalaisten lajien pelastamiseen ja oikeiden luonnonpuistojen perustamiseen.

Sademetsäsalissa ja arktisessa Taigasalissa on esillä myös Katariina Sourin väriä hehkuvat muraalit ja 10 uutta eläinaiheista taidemaalausta, sekä Eliya Zweygbergin veistokset Sarvikuono ja Tunturipöllö.

Norsuilla sanotaan oleva pitkä muisti ja iso sydän, mutta kokoon nähden pienet aivot.  Norsu on kuitenkin yksi älykkäimmistä eläimistä ja samalla suurimmista; urosnorsu voi painaa 6 tonnia. Niiden iso sydän kuvastaa isoja tunteita; surua ja rakkautta, itkua ja naurua.

Norsunluusta on tullut kultaakin arvokkaampi sijoituskohde ja Norsuja salametsästetään niiden syöksyhampaiden takia lähes 100 päivässä. Salametsästyksen laittoman kaupan arvo on arvioitu nykyään vuosittain jopa 20 miljardiksi euroksi ja ajaa  Afrikan norsut sukupuuttoon 15 vuodessa.  -Kalliita miljardeja.

Uudet Katariina Sourin eläinaiheiset taideteokset ovat esillä ja myynnissä Wild Immersion salissa. Ensimmäinen kattaus vietiin lähes käsistä. Osasta teoksista on tehty mm. asusteita ja puisia kortteja. Tuotteita on myynnissä myös:

https://katariinasouri.com/kauppa/

Koripallotyttöjen seikkailu päättyi picnicille Mantan patsaalle. Lapsille on hyvä opettaa, että maapallo on kuin palapeli ja jokainen meistä on sen palanen. Kun jokainen meistä tekee oman osansa, pysyy palapelikin kasassa; koripallossakaan ei voi voittaa yksin.

Suurin uhka planeetalle on ajatus, että joku muu pelastaa sen.

There is no planet B.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

 

https://www.wildimmersion.fi/

Tule kokemaan virtuaalitodellisuuselämyksiä villistä luonnosta!

Wild Immersion Finland, Hotel Haven (Unioninkatu 15, 00130 Helsinki, Finland)

Elämyksiä näytetään puolen tunnin välein 14 hengen salissa.

AVOINNA ma – pe KLO 14 – 18, LA 11 – 18, SU 12 – 17

Liput 7€/hlö, luokkaretki 5€/hlö. Ryhmävaraukset sopimuksen mukaan.

Virtuaalilasit soveltuvat kouluikäisille ja sitä vanhemmille.