Pärnussa ”Kahvakuulan kainalossa”

Jos luulit, että olin Pärnussa kuhertelemassa, niin luulit väärin, vaikka paikka onkin lumoava ja sen pitkiä rantoja olisi ihana kävellä käsi kädessä.

Minut oli kutsuttu Viroon Thean ja Evelinin bloggarimatkalle ja oletin, että olisin vanhuksena mukana matkassa parikymppisten bloggarimimmien kanssa. Viking Linen terminaalissa odotti kuitenkin yllätys, kun kourallinen aikuisia naisia olikin matkassa mukana; oli Saariston Marttaa, Hima Hellaa ja Kahvakuulaa kainalossa.

Ei kannata valittaa ihmisten ennakkoluuloista ja leimaamisesta, kun sitä itse syyllistyy aivan samaan. Oli mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin, joihin on lähinnä ehkä törmännyt netissä.

Tallinnan terminaalista matkamme ensimmäinen pysäkki oli lähellä Tallinan keskustaa oleva uutuutta loistava kauneusklinikka DÉCUS, jonka valikoimiin kuuluu myös erilaiset pintaa syvemmälle kuuluvat hoidot. Näin lähes 50-vuotiaana, sitä kannattaa hakea kadonnutta nuoruutta jo merenkin takaa.

Laserhoidolla olisin saanut viikset pois, mutta myös punaisen naaman, joten hyppäsin valkoiseen sukkapukuun ja menin uuden rullalaitteen käsiteltäväksi. Rentouttavaksi hoitoa tosin ei voi kutsua, mutta jotain myös selvästi tapahtui, koska jo alkumetreillä olotila muuttui lähelle matkapahoinvointia ja seuraavana päivänä lähes kaikkia lihaksia särki. 40 minuuttia ja 400 kaloria; tehokasta. Tällaisen laitteen voisin ottaa myös kotiin.

Matkamme jatkui kohti 40 tuhannen asukkaan rannikkokaupunkia Pärnuta. 

Pärnun ensimmäinen kylpylä avattiin vuonna 1837, mutta varsinainen lomapaikka se on ollut vasta 1900-luvun alkupuolelta. Kävin siellä viimeksi 20 vuotta sitten ja ihmettelen miksi? Aivan ihastuttava paikka, jopa keväällä, jolloin voi vielä vain uneksia rantakeleistä.

Pärnun parhaalla paikalla merenrannalla on ylellinen kylpylähotelli Hedon Spa & Hotel.  Se on rakennettu Pärnun tunnetuimman maamerkin, vanhan mutakylpylän, yhteyteen. Hotellinjohtajana toimii suomalainen Sari Sopanen. https://www.hedonspa.com/fi/

Onneksemme kaupungissa oli meneillään ravintolaviikot ja nautimme upean illallisen mm. hotellin Raimond-ravintolassa.

Pärnussa näkee upean pitkän hiekkarannan lisäksi myös upeita rakennuksia; uutta ja vanhaa sulassa sovussa. Tänne olisi ihanaa perustaa kesäksi Bed & Breakfast tyyppinen paikka. Sesonki tosin on aika lyhyt ja kaupunki herää eloon vasta kesäkuussa. Toivottavasti postin saa vielä joku päivä siirtää kesäksi tänne.

Majoitumme Pärnun kaupungin rauhallisella alueella, Rantapuiston  läheisyydessä sijaitsevassa  neljän tähden kylpylähotelli ESTONIA Resort Hotel & Spa.  https://www.spaestonia.ee/resort/fi/ 

Seuraavana päivänä lounastimme VILLA AMMENDE:ssa; suussa sulavaa kampelaa ja sinisimpukkakastikkeella. Jälkiruoan jäätelötikkari marengilla ja marjoilla oli yhdessä jotain uutta ja jotain vanhaa +gluteenitonta.

Hotelli kuuluu Luxury Art Nouveua Hotelleihin ja on suosittu hääpaikka, niin kauniin puutarhan, arvokkaan romanttisen linnamaisen olemuksensa, kuin lähes jokaisessa huoneessa olevan poreammeenkin takia -Ihan jo huomaavaisuudesta muille vieraille, lasten kanssa kannattaa matkata mieluummin niihin kaupungin hotelleihin, joissa on vesipuisto.. myös talvella.

2 €:n pullapitko kassissa hyppäsimme Pärnussa linja-autoon ja takaisin Tallinnaan laivalle. 2 päivän reissussa ehti tehdä, nähdä ja kokea.

Kesällä uudestaan -myös lasten kanssa.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on

Kaupallinen yhteistyö Estonian Lifestyle

#vikingxprs #tallinna #pärnu