Valkokaulusrikollinen

Se, että ei käytä paitaa, tai katsoo vaan sivusta, ei tee ulkopuoliseksi tai syyttömäksi.

Moni puhuu, kuinka valtio, kaupunki tai kela maksaa, mutta ei samalla tajua, että me 5 miljoonaa olemme valtio, tai puolimiljoonaa Helsinki. Näin vaalien alla nostetaan esiin ilmastot , vanhukset ja SDP myös luulee, että verojen kiristäminen on lupaus eikä uhkaus. Sana kiristäminen,  kun tarkoittaa kiristämistä; olettaisi siinä paatuneemmankin demarin juoksevan oikealle ja lujaa.

Hjallis on myös nostanut esiin sanan korruptio.

Valkokaulusrikollisuus (tunnetaan myös nimellä talousrikollisuus) sai alkunsa, kun väkivallaton ja väkivaltainen rikollisuus piti erottaa toisistaan.  Valkokaulusrikollisuus on väkivallaton rikos, jolla pyritään saada taloudellista hyötyä yleensä liiketoiminnalla ja hallinnon alan rikoksilla.

Suomen päättäjät ovat hyvässä yhteiskunnallisessa asemassa olevia henkilöitä ja toivoisi, että sana korruptio pysyisi heistä kaukana. Korruptio on toimivallan väärinkäyttöä yksityisen edun tavoitteluun. Siinä esimerkiksi vastuullisessa asemassa oleva henkilö lahjotaan antamaan lahjojalle etua säännösten vastaisesti.

Tähän väliin kannattaa lukea Malmin lentokentästä ja miettiä, kenen kaulukset ovat tahroja täynnä..

Siksi Malmin lentokenttä haiskahtaa

Suomi on tunnettu siitä, että vaikka puukottaa vaimoaan, niin voi saada valtion kustantamat hautajaiset, tai olla tuomittu talousrikollinen ja päästä vaikka kaupunginjohtajaksi.

Tässä vaiheessa voi myös miettiä, että miten Helsingin ALEPAFillarit (ALEPAn perustaja on muuten Ale Pajunen.) voi kustantaa lähes 10 000 euroa/polkupyörä. Mahtaa olla hienot pyörät vai jollakin paksu lompakko?

Toisaalta samaan aikaan myyjän tarjous oli alhaisin, koska sisälsi ns. ALEPA diilin, joka on: ”Mainosrahoitusta koskevat kilpailutus- ja sopimusasiakirjat on merkitty salassapidettäviksi toimittajan liike- ja ammattisalaisuuksiin vedoten.” Kaupungin tarjouspyynnöstä: ”Tarjoajan esittämä ratkaisu voi sisältää mainosrahoituksen. Tarjoaja saa pitää kaikki mainostuotot itsellään.” lähde  hankintaturisti.com/2016/05/19/alepa-fillareiden-speksit

Onhan toki hienoa, että Helsingin keskustasta tehdään kovaa vauhtia hautausmaata, jossa on kiva pyöräillä.

Mattoja on hankala kuljettaa bussilla, vaikka pysäkkinä olisi Stefan Lindforsin suunnittelemat Hakaniementorin 700 000 € design pysäkit.  Moni saattaa ihmetellä, miksi Helsingin kaupunki ei kilpailuttanut suunnittelua, minä lähinnä hintaa. 700 000 €:lla olisi jo saanut rakennettua ison kivitalon tai itseassiassa kaksi.

Suomi on tunnettu korkeanteknologian maana, mutta bussipysäkkejä meillä ei selkeästi osata tehdä, ainakaan kalliiisti, joten kaupunki teki 20 vuoden sopimuksen siitä, että ranskalainen JCDecaux toimittaa myös jatkossa Helsingin pysäkit, koska mitä turhaa ostaa edullisesti, kun kaupunki kerran maksaa. En kyllä kehtaa lapsilleni kertoa, tulipa tässä vedettyä taas jälkipolvilta matto alta, sähköistä puhumattakaan.

Mieti ketä äänestät.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

THE BUTLER toimittaa yrityksille pääkaupunkiseudulla myös palvelupesulan paikanpäälle; haemme ja toimitamme pyykit viikottain!

Soita ja pyydä lisätietoa! 0400 863836/Tua    thebutler@bretelle.fi