Katan taide asusteiksi

Otin Kataan yhteyttä alkuvuodesta, koska rakastan hänen taidettaan ja ajattelin, että hänen teoksista tulisi aivan ihania asusteita. Joskus asiat menevät nopeammin kuin arvaakaan ja tänään asusteet ovat ensi kertaa esillä Wild Immersion Finlandin avajaisissa, Hotel Haven:ssa.

Ihanan ystävälliselle Katalle eläimet ja luonto ovat lähellä sydäntä ja se rakkaus näkyy myös hänen taiteessaan. Minulla on ollut eläimiin vähän erilainen kontakti ja lapsuuteni 30 kukkolemmikkiäkin päätyi kesän jälkeen lautaselle. 3 lasta tuo kuitenkin huolen tulevaisuudesta ja siitä, mitä on jäljellä, kun he ovat aikuisia, jos ei maapallolla tyyli muutu.

Sitten taiteesta asusteisiin. Apinataulusta tuli taskuliina, jonka materiaalina on villa-silkki. Lisäsin siihen punaiset reunukset, koska se lisää taskuliinan käyttömahdollisuuksia taitettuna.

Sarvikuono painettiin pieneen unisex huiviin Comossa, Italiassa. Huivin materiaali on myös villan ja silkin sekoite.

Jos Kata on poikkeuksellisen lahjakas, niin vähintääkin samaa voi sanoa myös hänen puolisostaan.

Eliya Zweygbergin veistos Sarvikuono on henkeäsalpaavan upea.

Joskus kaksi maailmaa kohtaa. Minulla on makuuhuoneen lattialla second hand seebran talja ja kaapissa turkki. Sitten tulee vastaan ihmisiä, joiden ajatusmaailma on osittain sama, osittain aivan toinen. Pistää miettimään ja tuntee kyllä pienen piston.

Elämä on valintoja ja yritän valita monissa asioissa oikein.  Luonnon pelastaminen on meille kaikille tärkeää ja siihen on monta eri tietä.

Myös arktiset eläimet löysivät tiensä suureen villa-silkkihuiviin. Katan maalauksista tehtyjä (by BRETELLE) myydään Wild Immersion Finland liikkeessä (Hotel Haven).

www.bretelle.fi

Bretelle on miesten asusteliike Korkeavuorenkadulla, mutta valmistamme myös yrityksille omakuosituotteita pienissäkin erissä Italiassa; lähinnä taskuliinoja, huiveja ja solmioita. Minulle on henkilökohtaisesti tärkeää tuottaa Euroopassa ja luonnonkuiduista.

Joskus taide kertoo, mitä sanat eivät osaa selittää.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

 

Mikä on Wild Immersion Finland? Siellä voi painaa virtuaalilasit päähän ja sukeltaa sademetsään, olla puussa koalan kanssa ja sukeltaa syvänmeren kalojen seurassa.

Tänään aukeava sali kohdistaa Suomen toiminnasta kerättyjä varoja arktisen luonnonpuiston perustamiseen.
Paikan äitinä on Stephanie Sinclair Lappi ja yhteistyökumppanina Sinclair perhettä, aviomies Jukka Lappi, sekä  liikemies Hannu Valojärvi.

He ovat tuottaneet syksyllä 2018 Adrien Moissonin kanssa uuden vr-filmin, jota kuvattiin myös Suomessa.

Kannattaa tulla vierailemaan Wild Immersion Finland, Hotel Haveniin! (Unioninkatu 15, 00130 Helsinki, Finland)

Avajaisviikonloppuna vr-elämys tutustumishintaan 5€.  Neljä vaihtuvaa virtuaalitodellisuuselämystä: Terra, Alba, Aqua ja Borealis.

Astu sisään, nosta vr-lasit päähän ja pääset seikkailemaan sademetsään, sukeltamaan syvänmeren kalojen kanssa tai tervehtimään napakettuja revontulien alle.

Lipputuloista ohjataan varoja Jane Goodall Instituutille uhanalaisten lajien pelastamiseen ja oikeiden luonnonpuistojen perustamiseen.

Sademetsäsalissa ja arktisessa Taigasalissa Katariina Sourin väriä hehkuvat muraalit ja 10 uutta eläinaiheista taidemaalausta sekä Eliya Zweygbergin veistoks Sarvikuono ja Tunturipöllö.

Elämyksiä näytetään puolen tunnin välein 14 hengen salissa. Virtuaalilasit soveltuvat kouluikäisille ja sitä vanhemmille. On hyvä tietää, että vr-elämys muistuttaa ajelua vuoristoisella tiellä. Maisemat ovat hienot, mutta jos kärsit matkapahoinvoinnista kokemus saattaa aiheuttaa huonovointisuutta.

Avajaisviikonloppuna Wild Immersion sali on auki: La 16.3.2019 klo 11 – 17, Su 17.3.2019 klo 11 – 17

Tapaa vr-salin luoneet taitelijiat Katariina Souri ja Eliya Zweygberg la ja su päivänä klo 14 – 15.

Tervetuloa!