Asunnon arvoinen matka-arkku satasilla!?

Tiedätkö sen tunteen, kun on yllättäen saanut käsiinsä aarteen, mutta joka tavallaan kuuluu jollekin toiselle. Vuonna 2009 huusin huuto.net sivustolta muutamilla satasilla matka-arkun. Tiedätkö sellaisen arkun, jonka sisällä on vaatekappi? En silloin tiennyt huutaneeni aarteen, jonka arvolla voisi ostaa ehkä arkun sijaan asunnon.

Maailman matka-arkut jaetaan kahteen eri kategoriaan: sisustusarkkuihin ja sijoitusarkkuihin. Sisustusarkkujen arvo vaihtelee 300 – 3000 euron välillä, sijoitusarkkujen arvo 10 000 – 100 000 euron.

Sijoitusmatka-arkuissa on kolme merkkiä, joita arvostetaan eniten. Kaksi niistä on monille tuttuja Louis Vuitton ja Hermès. Sitten on MOYNAT, arvokkain kaikista.

Pauline Moynat oli ainoa nainen matka-arkkujen valmistajien historiassa. Hän perusti Moynat yrityksen vuonna 1849 -siitä tuli Pariisissa ranskalaisten nahkatuotteiden ja matka-arkkujen sen ajan tunnetuin ja arvostetuin nimi muotimaailmassa. https://www.moynat.com/en/

Tänä päivänä ylellisiä Moynat liikkeitä on maailmalla 7 kpl; Pariisi, Lontoo, New York, Sanghai, Beijing, Tokio ja Soul. Varmaan ainoa heidän matka-arkkunsa Suomessa on nyt Lauttasaaressa makuuhuoneeni pöytänä.

Matka-arkkuni tarina ei pääty sen erityiseen valmistajaan. Se on valmistettu Hollywood listatulle kuuluisalle ruotsalaiselle näyttelijättärelle Maud Hyttenberg:lle.

Cilia Maud Eugenie Bartoletti (o.s. Hyttenberg), joka kuoli samana vuonna 2009, kun ostin matka-arkun Huuto.netistä, oli syntynyt Tukholmassa maaliskuussa 1920. Suomalaiset saattavat muistaa hänet elokuvasta Fanny ja Alexander (1982).
Maud meni naimisiin italialaisen miehen kanssa ja matka-arkku on matkannut Italiaan matkatarrojen mukaan useamman kerran.

En tiennyt ostaessani kenen  arkun ostin ja maksoin muistaakseni 450 euroa, joka tuntui silloin aika kalliilta. Viime kesänä eräs vieraani kysyi, kenen arkku on ja rupesin googlettamaan. Olin pudota pehvalleni, kun tajusin, millä olemme 10 vuotta enemmän tai vähemmän liikkeeni (www.bretelle.fi) jouluikkunaa koristaneet ja varastossa potkineet.

 

Olin ajatellut maalata matka-arkun ja laittaa lasin päälle… onneksi en ehtinyt. Sen arvo olisi mennyt sen siliän tien. Olen lähettänyt kuvat arkusta Ranskaan asiantuntijoille.

Löysin 20 vuotta nuoremman vastaavan Moynatin matka-arkun netistä, joka oli myyty 17 000 €:lla.

Huuto.net on ollut monien muidenkin aarteiden löytöpaikka!

Arvokas aarre tai ei, parasta on sen tarina.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on

PS. Valaistuksesta:

Kotini valaistuksesta on vastannut Pasi Saari / Electrowaves. Hän on tehnyt yli 20 vuotta valaistuksia yksityisasuntoihin, toimistoihin ja julkisiin tiloihin, tehden töitä monien johtavien valaisinvalmistajien kanssa.

Luottamus oli kova ja annoin Pasille vapaat kädet. Kun keskikerros oli valaistuksen osalta valmis, niin ei tarvinnut miettiä jatkuuko yhteistyö samalla linjalla. Valaistus on tärkeämpi osa sisustusta ja tunnelmaa, kuin mitä moni ymmärtää. Minä en ollut ymmärtänyt. Seinien värit ja muut pinnat on helppo muuttaa jälkikäteen, valaistusta ei. Onneksi en joutunut oppimaan kantamaan kautta ja voin sanoa, että kotini yksi parhaista elementeistä on sen poikkeuksellinen valaistus ja sen antamat mahdollisuudet erilaisten tunnelmien luomiseen.

Arvosana 10 ja lämpimät suosittelut. Pasi Saari / Electorwaves P. 0400 225 455.

Electrowaves Oy on perheyritys. Monialayritys, jonka yksi tärkeä osa-alue on sisä- ja ulkovalaistus.

Lamput makuuhuoneessa:

EW Uno ´8,8W citizen (neliöt katossa)

Intra Flott 21W+RGB-väri taustavalo

Nexia Paw puoliupotettava 9W (takan päällä)

www.electrowaves.fi

Tuan mekko: