”Alberto Tombat” Rukalla

Viime vuosi avasi silmät monille asioille ja ihmisille, samaan aikaan, kun monet pitävät omansa kiinni tai katsovat toisaalle. Pitää voida katsoa suoraan silmästä silmään, katsomatta taaksepäin, vaatia silmää silmästä. Pakkasen ei kannata antaa purra poskeen; Suomea pitää suojella Helsingistä Lappiin.

Omassa elämässä on ollut nousuja ja laskuja, tuulta ja viimaa. Mutta mikään ei kaada, kun juuret ovat syvällä maassa. Perhe.

Olimme koko perheen voimin autoilla Rukalla.

Maailmassa on kahdenlaisia paratiiseja. On Bora Bora valkeine rantoineen ja on Ruka, valkoisine satupuineen ja hankineen. Siellä tuli tunne, että on nähnyt talviparatiisin, jota vastaavaa ei ole missään.  Ajo sinne oli raskas, mutta luonnon mykistävä kauneus jokaisen kilometrin arvoinen.

Talon ikkunasta oli suora näkymä rinteille ja etäisyys myös muutaman työnnön päässä. Rukalla pärjäisi hyvin myös ilman autoa.

Meidän perhe koostuu urheilijoista; nykyisistä ja entisistä. Lähes 80-vuotias isäni kuuluu nykyisiin ja on maailman huipulla omassa ikäluokassaan yleisurheilussa. Iltaharjoituksina hän veti rappusia ylös alas.. minulle riitti kerta.

Rinteessä oli kaamoksen aikaan välillä jopa aurinkoista. Perheen jäsenet olivat rinteissä ”vauvasta” vaariin; joku ensimmäistä, toinen viimeistä kertaa. Laskettelu tekee onnelliseksi, kirjaimellisesti.

Erityisesti lapsiperheet ovat todella hyvin huomioitu Rukalla. Laskettelurinteen metsäreitillä kohtaa poroja, ihania valoja – metsän ääniä unohtamatta. Istumahisseissä on mukavaa nousta tunturin huipulle ja Family parkissa pääsee edullisesti tutustumaan lajin saloihin. Harjoittelu tekee mestarin.

Laskettelu on tekniikkalaji ja sen opettelemisessa on hyvä ottaa tunteja ammattilaiselta. Kun perheessä on vähintäänkin 3 ”Alberto Tombaa”, niin laskettelukoulu tuntui ensin solvaukselta. Tosin jo tunnin jälkeen pojat  joutuivat myöntämään, että oppitunti kannatti. Kukaan ei ole seppä syntyessään.

Ruka kasvaa ja kehittyy. Kylästä löytyi myös tämän hetken parhaat lasketteluvaatemerkit!

Tähän loppuun lämmin suositus. Monissa rinnepaikoissa myydään jalkoihin ja käsiin lämmittimiä! En menisi pakkaseen enää ilman.

Lapsissa on tulevaisuus. Kirjaimellisesti.

Kun on oikeat varusteet, niin kylmäkin tuntuu lämpimältä.

<3, Tua

Koti on siellä missä sydän on.

Kaupallinen yhteistyö RUKA www.ruka.fi