Piparia ja politiikkaa

Näin joulun alla pitäisi miettiä perinteitä; joulun tunnelmaa, rauhaa ja rakkautta. Samaan aikaan Oulussa pikkutytöt kohtaavat ihan muuta kuin joulupukkeja.

Samasta muotista ei synny aina samanlaisia ja sitten on olemassa kiintiöt -Ei makeaakaan pidä syödä mahan täydeltä. Määrä ei kerro laadusta ja Suomessakin haisee palaneen käry. Palaneet piparit heitetään roskiin.

Vaikka kuinka katsoisi samoja tähtiä, niin niiden samojen tähtien alla toimitaan eri tavoin. Eri tapoja tulisi kunnioittaa; maassa maan tavalla? Tähdet eivät ole muuttuneet vuosien saatossa, mutta mitä niiden alla tapahtuu on. Tavat eivät tee väärästä oikeaa.

Täällä Pohjantähden alla -teoksessa kuvattiin suomalaisen yhteiskunnan muutoksia tavallisen ihmisen kannalta. Tämän päivän muutoksissa ihmetyttää miesten kadonnut asema ja tyttöjen kadonnut turvallisuus. -Tämän päivän poliitikkojen myötä Suomen kansallisaarre vesikin taitaa myös kuulua joukkoon tulevaisuuden kaupattu ja kuopattu.

Suomessa tuntuu, että politiikka on oman agendan ajamista, jonka yhteydessä unohdetaan yhteinen etu. On hyvä muistaa, että kuusetkin kasvavat kieroon.

Sanoja on helppo kuorruttaa sokerilla, varsinkin koska ihmisten muisti on lyhyt. Olisi hyvä olla enemmän kuin norsu.

GLUTEENITON PIPARIKUUSI Ainekset
n. 70 kpl
125 g voita, dl sokeria, 3/4dl siirappia, 1 1/2 tl kanelia, tl inkivääriä, 1tljauhettua pomeranssinkuorta, tl jauhettua kardemummaa, 1/2 tl jauhettua neilikkaa, kananmuna, 3dl gluteenitonta jauhoseosta (Huom! Sekoita kahta eri jauhoseosta keskenään!), 2dl tattarijauhoja, 1tl soodaa
Valmistus
  1. Kiehauta rasva, siirappi, sokeri ja mausteet keskenään kattilassa. Jäähdytä.
  2. Sekoita muna joukkoon ja lisää jauhot (jossa on sekoitettu sooda). Sekoita. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön.
  3. Nosta taikina huoneenlämpöön. Kauli taikina tattarijauhojen avulla sopivan paksuisiksi levyiksi. Tarvitset mielellään ainakin 5 erikokoista tähtimuottia.
  4. Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 6 minuuttia. (Paista isoja pipareita hieman pidempään 175 asteessa). Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.
  5. Piparit saa kiinnitettyä toisiinsa mm. sokerimassalla. Koristele koottu piparikuusi.

”On osoitettava lujuutta, jotta kykenemme entistä tiukemmin ehkäisemään pahaa. Niin varmistamme, että Suomi on jatkossakin oikeudenmukainen ja turvallinen maa.”

Sanoisin, että on osoitettava tekoja. Puhuminen ei riitä.

Koska turvallisuus ei tapahdu vahingossa.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

 

Kuvan taskuliina www.bretelle.fi

Käsinvärjätty 100% italialainen silkki, käsin pärmätty. ovh. 39 €

Tilaa -50% info@bretelle.fi koodilla: Tua Casa