Ikä ja käpy eivät aina kulje käsi kädessä

Sänkyjä on ollut olemassa jo tuhansia vuosia muodossa jos toisessa. Aikoinaan oli kyse lähinnä nukkumisesta turvassa kuin nukkumisesta hyvin.

Seuraava askel sänkyjen historiassa olivat lehdet ja oljet ihmisten asettuessa enemmän aloilleen. Tänä päivänä ei ole vain tarkkaa miten petaa, vaan missä nukkuu, koska 75 vuoden iässä on viettänyt elämästään keskimäärin 23 vuotta nukkuen.

Nukkuessa aivot tallentavat tärkeitä asioita ja unohtavat muita, sitten on aikoja, kun tuntuu ettei muista mitään. Ihminen ei elä ilman unta, mutta sitä ei keho välillä ymmärrä.

Öisin kun herää, miljoonat ajatukset hyppivät ja olisi kuin aivot olisivat kaupunki, jonka jokaisessa ikkunassa on valo. Aamulla tosin välillä tuntuu, että sähköt on poikki.

Ei tarvitse tehdä työtä asenteella, että pankkitilin tulisi muistuttaa puhelinnumeroa, mutta ahkeruus on minulle henkilökohtaisesti eräänlainen oman arvon mitta. Maailmaa ei voi myöskään muuttaa, jos ei omaa sänkyään petaa.

Erään mahtimiehen puheessa sanottiin: ”Kun aloittaa aamun petaamalla sängyn, onnistuu yhdessä pienessä teossa ja siitä voi siirtyä seuraaviin. Se kertoo siitä, että pienillä teoilla on merkitystä ja niissä onnistuminen kannustaa tekemään suurempia tekoja. Ja jos on ollut huono päivä kun on aika mennä nukkumaan, niin ainakin se päättyy siihen, että on vastassa pedattu sänky.”

Joskus työnteon arvon oppii vain työtä tekemällä. Arvot tulevat usein myös kotoa. 13-vuotias poikani otti tällä viikolla tietämättäni ensimmäisen työpaikkansa vastaan lehdenjakajana ja olen hänestä todella ylpeä.

Illan pimetessä aivojen käpyrauhanen tuottaa yöhormoni melatoniinia, joka edistää unta. Todiste siitä, että ikä ja käpy eivät aina kulje käsi kädessä.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

Kaupallinen yhteistyö:

 

Kuvan sänky ISKU

ONNI on saatavana kolmella erilaisella jousijäykkyydellä: M, L ja XL. Unigold on Suomessa tehty.

Laadukas 5-vyöhykkeinen ONNI-jenkkisänky ottaa hyvin huomioon erilaiset vartalon muodot ja antaa optimaalisen tuen selälle. Jenkkisänky on varustettu käännettävällä DUO-patjalla, joka tuo mahdollisuuden säädellä patjan pintapehmeyttä. 4 verhoiluvaihtoehtoa. 1 829,00 €

Lakanat Vallila