Shop till you drop

Päivä alkoi tänään Malmin lentokentältä, jossa olin ensimmäistä kertaa. Matka sieltä jatkui helikopterilla kohti Suomen ensimmäistä huippumuodin outlet-kylää Virolahden Vaalimaalle.

Zsar avaa ovensa huomenna; suomalaisten lisäksi odotetaan ostajia Pietarista ja Aasiasta.

Helikopteri kyyti vähän jännitti, vaikka en ensimmäistä kertaa kyydissä ollutkaan. Marraskuinen Suomi näytti aurinkoisella säällä taivaalta käsin kauniilta.

Zsar-outlet-kyläidean takana on kehitysyhtiö Zsar oy:n toimitusjohtaja Sami Vainiomäki. Outletkylä on ollut hänen unelmansa viimeiset viisi vuotta ja huomenna se on oikeasti totta: vuoden kestänyt rakennusprojekti on viittä vaille valmis. 

Zsarissa on merkkiliike merkkiliikkeen perään. Ulkoasultaan se on upean ylellinen ja jäljittelee, sekä Helsingin että Pietarin rakennuskantaa. Olen käynyt useissa Italian ylellisissä outlet-kylissä ja niihin verrattunakin Zsar on todella hieno. Kannattaa ajaa vähän kauempaakin.

Rakennusmiehet saavat todennäköisesti tehdä töitä ympäri vuorokauden ennen huomisia avajaisia..

Vaalimaalla tehtiin viime vuonna 2,5 miljoonaa rajanylitystä ja suurella osaa venäläisistä oli mielessä shoppailu..

Zsarin-outlet-kylän Etelä-Afrikkalainen johtaja Michael Cockcroft oli syystä hyvällä tuulella ja toivottaa shoppailijat tervetulleiksi tekemään löytöjä!

Suomessa ei ole mitään vastaavaa ja siellä on liikkeitä, joita ei muualla ole. Zsar Outlet Villagesta tulee ensimmäinen aito outlet- kauppakeskus Suomessa – ja täysin uudentyyppinen ostoskohde. Zsarin muodin, kodin ja kauneuden liikkeet edustavat kansainvälisiä huippumerkkejä, ja kaikki tuotteet ovat aina ja joka päivä 30-70% normaalihintoja alhaisemmat.

Pääsin tässä vaiheessa lähinnä tutustumaan itse ”kylään”.  Liikkeissä kävi kova kuhina, kun niitä järjestettiin myyntikuntoon.

Outlet-kylässä lämmitetyt kadut pitävät lumen loitolla ja alueella on myös sateen varalta katettua tilaa, jossa on myös iso lasten leikkialue.

Outlet-kylän nimi Zsar juontaa juurensa Venäjän tsaareihin; tarkemmin Nikolai II:een, joka vietti 1900-luvun alkupuolella aikaansa Virolahdella.

Sitten oli aika palata takaisin Helsinkiin ennen pimeän tuloa. Seuraavalla kerralla taitan matkan junalla tai autolla. Zsar sijaitsee Kymenlaaksossa Vaalimaalla, kivenheiton päässä suurimmalta EU:n ja Venäjän väliseltä raja-asemalta, ja 75-80 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä.

”Shop till you drop” – ei onneksi toteutunut tällä reissulla. 😉

<3, Tua

-Koti on siellä, missä sydän on.

 

Zsar Outlet Village