Tee itsestäsi paras

Minulla oli eilen erityinen päivä. Siitä ei tee erityistä vaan se, että matkustin junalla, vaan se mihin olin matkalla. Määränpäätä en tiedä vielä itsekään.

Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemia on uuden tiedon ja osaamisen korkeakoulu, jossa opiskellaan tiimiyrityksissä. Rajojen asettamisen sijaan he haastavat tavoittelemaan unelmia. Uskallatko olla paras? Koulussa saa ympärilleen tiimin ja innostavan yhteisön. Loppu on itsestä kiinni.

11 ”yrittäjyyden tradenomiksi” opiskelevaa aikuista lähtivät tänään päättötyönään tekemään kauppaa maailmalle. Kohteeksi he valitsivat Lontoon ja mukanaan BRETELLE:n miestenasustemallistot, jotka vein heille opin mukana Tampereelle.

Pienyrittämisessä moni asia on itsestä kiinni. Myös valinta, että uskaltaako lähteä tällaiseen projektiin mukaan yrityksenä. Mutta näen sen myös mahdollisuutena ja porttina omien unelmien tavoittelussa.

Joten Lontoo, here we come.

Opiskelijat ovat Lontoossa viikon. Mikä tekee tuloksesta haasteellisen, on se, että ryhmä lähti sinne aika kylmiltään, ilman valmiiksi sovittuja tapaamisia. Mutta, jos on hyvä tuote ja halua, uskon, että he voivat saavuttaa mitä vaan.

Mukanaan ryhmä vei kaksi matkalaukullista ja yhden kassillinen näytteitä ja värikarttoja Suomessa suunnitelluista ja Italiassa käsintehdyistä BRETELLE:n taskuliinoista, ruseteista ja solmioista. Mukana on myös kalvosinnappeja ja kashmir huiveja.

Vein ne ryhmälle junalla Tampereelle pitääkseni heille koulutuksen asusteiden ihmeellisestä maailmasta.

Perustin Bretellen vuonna 1998. Meillä on myös ylellinen miesten asusteliike Korkeavuorenkadulla, Helsingissä. Se on kuin miestenkarkkikauppa, jossa on 1000 erilaista solmioita, 800 taskuliinaa ja 450 rusettia monien muiden asusteiden ja paitojen ohessa.

Tuotteemme on suunniteltu Suomessa, valmistettu Euroopassa; lähinnä Italiassa -lukuun ottamatta kashmir tuotteita, jotka tulevat meille Kashmirista. Ensi viikolla liikkeeseen saapuu ihan uusi taskuliinamallisto, joka on tehty 100% kashmir villasta. Se on kashmirvuohista saatava materiaali, joka on vuosisatojen ajan ollut erityisen haluttua sen pehmeyden, keveyden ja lämmittävyyden vuoksi.

Sitten takaisin Tampereelle; Proakatemia on aivan ihanalla Finlaysonin alueella.

Finlaysonin tehdasalue on Tampereen keskustassa sijaitseva historiallinen tehdas­alue Tammerkosken rannalla. Nykyään alue ei ole enää teollisuus­käytössä, mutta iso osa vanhoista tehdas­rakennuksista on yhä paikoillaan.

Sanotaan, että vain kuolleet kalat menevät virran mukana, joten on hyvä yrittää jotain muuta. 2 tuntia alaan perehdytystä ja 2 matkalaukullista malleja -he lähtivät edustamaan tuotteitani Lontoon markkinoille kohteena pukuliikkeet, designliikkeet, pankkiirit, koulut, urheiluseurat, pukuvuokraamot, parturit yms.  tarjotakseen BRETELLE:n asusteita niin jälleenmyyntiin kuin liikelahjoiksi.

Taskuliinakuoseja voi suunnitella suvun vaakunasta yrityksen logoon, hunajasta kaupunkiin ja mikä parasta; pienissä määrissä (12kpl). Se, että ne tehdään Euroopassa on minulle henkilökohtaisesti tärkeää.

Ariela on yksi ryhmän opiskelijoista. Hän kävi myös Helsingissä tutustumassa BRETELLE:en ja sen tuotteisiin ja ne löytää nyt myös hänen liikkeestään SHOWROOM:sta Tampereelta. Showroom on uusi suomalaisen designin pop up- myymälä Tampereen ydinkeskustassa.

Vaatteet eivät muuta maailmaa, mutta ihmiset, jotka niitä kantavat muuttavat.

Onnea matkaan Ariela ja kumppanit; jokainen kontakti on mahdollisuus.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

 

Tua ja pieni pala kangasta