Matkalaukullinen elämyksiä kasvatuksena – MADRID

Madridin lentokenttä muistuttaa lähinnä kyynelistä ja nuoruuden rakkaudesta; olen viettänyt Madridissa osan elämäni parhaasta ajasta. Tosin paikat eivät tee niistä parhaita, vaan se kenen kanssa elämää jakaa.

Matkustamisella saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla; muistoja ja kansainvälistymistä. Olen päättänyt antaa lahjaksi lapsilleni matkalaukullisen elämyksiä; seikkailuja, jotka vaikuttavat millaisiksi aikuisiksi he kasvavat, mitä he elämänsä aikana näkevät ja kokevat. Minun vanhempani antoivat minulle mahdollisuuden matkustaa ja annan sen lahjan kiertää.

Matkustaminen ei aina ole kallista. Löysin super edulliset lennot Madridiin Norwegianilta ja aivan fantastisen huoneistohotellin loistavalla sijainnilla! Kaksikerroksinen kattohuoneisto kahdella makuuhuoneella ja keittiöllä vain vähän yli 100€/yö!!! Lentokentältä juna hotellille 2,70€/hlö.

Loma Espanjaan sai optimistiset lapseni pakkaamaan matkatavaroihin snorkkelit. 😀 Espanja tuo monen mieleen vain auringon ja pitkät kuumat hiekkarannat. Madrid on kuitenkin metropoli ja tähän vuoden aikaan jo syksyisen viileä. Kaupungista tulee mieleen niin Pariisi kuin New York.

Ruokakauppojen tarjonta poikkeaa jonkin verran kotimaisesta. Kalatiskillä tuijotti karmeita silmiä ja tryffelille oli kokonaan oma gourmetpiste. Tryffeliä sen eri muodoissa matkaa mukanani myös kotiin.

Keliakia. Elämässä on joskus rajoitteita, jotka vaikuttavat jokaiseen päivään. Oli oikeasti ilo löytää kahvila, jonka valikoimassa ei ollut mitään, mitä en olisi saanut syödä.

Tosin niinkuin kahvilan nimi jo kertoo, niin kaikki myös maistui gluteenittomalta.. juustokakku oli niistä parasta. Lapsille, jotka ovat tottuneet saamaan tavallisia leivonnaisia, ei edes suklaakuorrutteiset keksit uponneet loppuun saakka.

Meidän perheessä pelataan myös jalkapalloa. Kesällä pelaamme, sitä myös koko perheen voimin ja armoa ei anneta, tosin hikeen ei voi hukkua.

Madrid ja jalkapallo kuuluvat samaan lauseeseen. Jos USA:lla on Disneykaupat, niin täällä Real Madrid on onnistuttu kaupallistamaan lattiasta kattoon. Meilläkin on nykyään hiiri, jalkapallo ja Real Madridin toppatakki. 10 €:n pelikortit jäivät kauppaan..

Madridin kaduilla, sitä miettii elämänvalintoja, mutta on hyvä tietää, että se menee niinkuin pitää.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.