Taju kankaalle ja pannulle; gluteenittomat haukipuikot

Olin kesällä Tammisaaressa kalassa parhaassa mahdollisessa seurassa; miehen kanssa, joka tietää missä nappaa. Kalastusopas Mika Vornanen / Haukikoira opetti alkeet ja palkintona sain 3 haukea, joista yksi joutui pannulle.

Se on vaan niin, että kalan fileet eivät tunnu eläimeltä ja minusta ei olisi kopauttamaan hauelta tajua kankaalle ja vielä vähemmän iskemään puukkoa sille kiduksiin. Mutta, jos sen tekee joku toinen, niin ruokaa teen kalasta mielelläni.  

Jos kalan tappaminen ei ole ihan minun heiniäni, niin ruoanlaitto taas on. Kotonani on keittiön keskellä iso kivisaareke, jonka äärellä ruoanlaitto on nautinto. Keittiömaailman keittiöitä saa ISKU:sta.

Voi olla, että kalapuikkojen makuun vaikutti positiivisesti se, että hauki oli itse kalastettu. Kaikki ainakin menivät ja lapsetkin kehuivat. Tässä elämäni ensimmäiset itsetehdyt tuunatut kalapuikot!

Ensin paloittelin hauen fileet ja pyöräytin ne gluteenittomassa juustonaksu-jauhoseoksessa. (kuvat 3 ja 4 väärässä järjestyksessä). Sen jälkeen upotin ne muna-maitoon ja sieltä valmiiiseen siemenseokseen ja oliiviöljyyn kuumalle pannulle tirisemään, kunnes olivat rapeita. Reseptin keksin sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Juustonaksuista sain vinkin Mikalta.

Dippasin haukipuikot eri pippureilla ja sitruunalla maustettuun kermaviiliin. Syötävän hyvää.

Ja koska tein elämäni ensimmäistä kertaa itse kalapuikkoja, niin kokeilin myös perinteisiä. Siinä dippasin muna-maidon jälkeen kalanfileet gluteenittomiin korppujauhoihin. Kehtaa tarjota myös vieraille! Tosin itse kalastettuja ei ihan kenelle vaan.. 😉

Koukussa.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

Kaupallinen yhteistyö: ISKU