Kaikki tai ei mitään

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä, on ottajia ja antajia. Antaja joutuu laittamaan rajat, koska ottajalle ei usein mikään riitä. Pitää itse ymmärtää, että joku voi käyttää hyväksi, vain jos itse antaa. Tyhmyyttä on olla kerta toisensa jälkeen oppimatta.

Itselleen pitää antaa myös. Sitä saattaa herkästi vain elää muille, saada muiden unelmia toteutetuksi ja unohtaa, että itselläkin on vain yksi elämä. Kun toteuttaa itseään lähinnä vain työn kautta, niin jossain vaiheessa huomaa, että kaikki olikin ei mitään.

Pakkasimme taas eilen yritysasiakkaalle ohuen ohuita kashmir huiveja liikelahjoiksi. www.bretelle.fi Jokainen huivi tuli omassa muovissaan, joista otimme ne pois ja paketoimme laadukkaisiin lahjalaatikoihin.

Eri kanavat ovat olleet pullollaan meriä valtaavasta muoviroskasta. Jatkossa pyydän, että huivit toimitetaan meille ilman muovia.

Olen myynyt kashmirhuiveja vuosien varrella tuhansia kappaleita, joista jokainen on ollut yksittäin muoviin pakattuja. Kun miettii sitä vuorta muovijätettä, mitä siitä on kertynyt… anteeksiantamatonta. Vain muutoksella saa aikaan muutoksia. Kannattaa ensin osoittaa sormella itseään ja sitten vasta muita.

Toisen roska on toisen aarre. Joskus se aarre on täysi roska.

Lopputulos on sama, jos toinen ei näe ja toinen kuule. On asioita, joita ei voi selittää ja asioita, joita ei voi nähdä. Voi vaan toivoa, että ne voi tuntea. Joskus totuutta ei toinen halua kuulla ja toinen nähdä. Valhe ei kuitenkaan vie mihinkään ja se pitää lopettaa, ennenkuin se alkaa tai jotta, se voi alkaa.  

Jotkut asiat vievät aikaa; tynnyriä ei saa myöskään kerralla ämpärillä täytettyä. On kuitenkin hyvä muistaa, että tyhjät tynnyrit kolisevat eniten. Paljon melua tyhjästä?

Joskus joutuu kurottamaan korkealle, oppimaan siinä matkalla.  Olisi helpompi oppia lukemalla, kuin virheistä. Ikä ei ole tae oppimiselle, mutta aika antaa usein toisen mahdollisuuden, joskus kolmannen.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

Tua  Istagram

Taiteilija ystäväni Netta Tiitisen taiteessa on ihania lapsia. Tutustuin lahjakkaaseen Nettaan pari vuotta sitten, kun hän lahjoitti taideteoksen järjestämääni hyväntekeväisyystapahtumaan. Netta oli myös mukana The MAN Miestenmessuilla maalaamassa monen pojan unelmaa ja varmaan myös omaansa, koska en ole yhtä hurjapäistä naista aikaisemmin tuntenut! 🙂

Blogin kuvat ovat Netta Tiitisen maaliskuiselta THiNK! Ajattelu ei vaadi tutkintoa taidenäyttelyn tauluista. https://www.nettatiitinen.fi/

Netta Tiitinen (s. 16.8.1980).
Itseoppinut kuvataiteilija Vantaalta. Käpyjen ja kivien kanssa varttunut, partiolainen ja steinerkoululainen. Hänelle on suotu kädentaitojen lahja ja ripaus elämänkokemukseen pohjautuvaa hulluutta.