Hyvän terveyden ja pitkän iän tae

Näin talven loppumetreillä mieli haaveilee herkästi suklaasta, mutta farkut pyytävät salaattia. Terveellisen ruoan ei pitäisi olla tavoite, vaan elämäntapa. Siihen kun pääsee, niin voi unohtaa dieetit. Tomaatti on muuten hedelmä.

Kana ja hunaja sopivat täydellisesti yhteen. Helppo tapa tunnistaa suomalainen hunaja on katsoa, löytyykö siitä Hyvää Suomesta -merkki.

Hunaja on sataprosenttinen luonnontuote, johon ei ole lisätty mitään ja josta ei ole poistettu mitään aineita. Se on makeampaa kuin sokeri, mutta siinä on 20% vähemmän kaloreita.

GLUTEENITON HUNAJAINEN SINAPPIKANA

  • Maukkaimman kanan saat paistileikkeestä (broilerin reisilihaa) 600g, jossa on mukana vähän rasvaa toisin kuin rintafileessä, joka menee herkästi kuivaksi!
  • 2 ruokalusikallista hunajaa
  • 1 ruokalusikallinen sinappia
  • valkosipulia maun mukaan
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • Pippuria, suolaa ei tarvita, koska sitä on usein jo sinapissa valmiina!
  • Anna kanan marinoitua pari tuntia jääkaapissa ja 30 min huoneenlämmössä.
  • Kanan voi grillata, paistaa pannulla tai kypsentää uunissa.

Muut salaatin ainekset: tuore basilika, avocado, kananmuna, pinjansiemeniä (paahda pannulla), kirsikkatomaattia, vesimeloonia, kiiwiä, passionhedelmä, rucolaa, keräsalaattia, kermaviiliä, johon on sekoitettu paistinpannulta ylijääneet mausteet.

Pinjansiemeniä paahtaessa kannattaa olla tarkkaavainen; paahtamisen ja polttamisen välillä ei välttämättä ole montaa sekuntia.

Vesimelonista lähes 95% on vettä! Japanissa on keksitty tapa kasvattaa melooneista kuution muotoisia säilyttämisen ja rahtaamisen helpottamiseksi.  Vesimelonista voi muuten syödä myös kuoret ja paahtaa siemenet.

Avocado kypsyy vasta pudottuaan puusta ja yksi puu tuottaa keskimäärin 120 hedelmää vuodessa. Avocadossa on enemmän rasvaa kuin muissa hedelmissä ja 60% enemmän kaliumia kuin esimerkiksi banaanissa. Minulle tuli yllätyksenä, että 2/3 osaa avocadon painosta on vettä!

Passion hedelmä kasvaa köynnöksissä ja sitä ei ole saatavilla kaupoista kuin kausittain. Passion eli kärsimyshedelmä on eksoottinen hedelmä terveyshyödyillä, koska se vähentää nivelkipuja.

Hyvän terveyden ja pitkän iän takeena oli jo Hippokrateksen ja Pythagoraksen aikoihin pidetty hunajaa, joten sillä mennään.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

www.hunaja.fi