Kolikon toinen puoli

Yksi ns. ystäväni oli sanonut selkäni takana, että olen kullankaivaja. Ihan näin alkuun voin todeta, että tykkään kylläkin timanteista. Aika on rajallista, kannattaa miettiä mihin sitä sijoittaa. Toiseksi kaivaminen on kovaa työtä ja sitä olen tottunut tekemään, joka päivä.  Maan kaivamisesta toisen jalkojen alta seuraa ystävyyden kuoppaus.

Second hand koru / Rubens: Kolikkorannekoru, ketju 14 ka ja kolikot 21 ka keltakultaa, kokonaispaino 44,74g, 2100€

Jos joutuu miettimään kahden välillä, kannattaa heittää kolikko ilmaan. Kun kolikko on ilmassa, huomaa usein mitä toivoo, eikä tarvitse enää miettiä.

Ihmisillä on usein kaksi puolta. Oikea ja väärä eivät ole kolikon puolia.

Suurin osa ihmisistäkin on jollain tavalla kierrätettyjä; entisiä rakkaita tai entisiä ystäviä. Siihen on yleensä syy, että on entinen, joskus se on menetys, toisella kertaa mahdollisuus.

Tavaroissa on helpompi vain ostaa uusi tilalle, ilman, että vanha jäisi reppuun painamaan. Maapallolla eletäänkin, ihan kuin olisi toinen maapallo mihin muuttaa. Kun heittää jotain pois, ei ole olemassa mitään ”pois”, kaikki menee johonkin.

Second hand koru / Rubens: Rannekoru, 18 ka keltakultaa, 0,90ct tim. H/VS, turkooseja, 2260€

Kierrättäminen antaa koruille myös uuden elämän. Joskus niissä kulkee mukana tarina, joskus niistä alkaa kokonaan uusi. Kierrätetty kuulostaa usein ihmisissä paremmalta kuin tavarassa. Ihmiset oppivat, tavarat kuluvat, tosin molemmista löytyy timantteja.

Second hand koru / Rubens: Bucherer Dizzler sormus, 18 ka keltakultaa, 2,70ct tim. G-H/VS, 5900€

Elämä on usein kuin ympyrä. Ympyrä kannattaa pitää pienenä ja pitää huoli, että kaikki soutavat, eikä niin, että joku poraa reikää samalla, kun katsot toisaalle. Timanteissakin laatu on enemmän kuin määrä.

Second hand koru / Rubens: Rintakoru, 14 ka keltakultaa, tim. yht. n. 0,06ct, luuta, 460€

Jos pitää valita murtaako sydämen vai murtaako luun, niin mieluummin luun, koska niitä on 206. Muutenkin luut paranevat nopeammin.

Second hand koru / Rubens: Riipus, 18 ka valkokultaa, tim. 14 kpl, yht. 2,02ct, H/SI-VS, 3980€

Ilman paineita, ei synny timantteja. Sana timantti tulee alunperin latinasta ja tarkoittaa rikkoutumatonta ja tuhoutumatonta. Ihmiset eivät ole timantteja sittenkään.

Second hand koru / Rubens: Sormus, 14 ka valkokultaa, 1,26ct tim. H/VS2, 8900€

Se, joka väittää, ettei koolla ole merkitystä, valehtelee.

Second hand koru / Rubens: Rintakoru, 18 ka keltakultaa, emalia, vuodesta 1874, tekijäleima LL&C, Göteborg, Ruotsi, 690€

Osteri pystyy tekemään pienestä hiekanjyvästä helmen, ehkä ihminen voisi yrittää tehdä pienille ongelmille samoin. Tosin helmikin on arvoton, niinkauan kun se on kuoressaan.

Second hand koru / Rubens: Riipus, 22 ka keltakultaa, smaragdi n. 3,70ct, pinkkejä safiireja, vanhahiontaisia tim. n. 0,30ct, 1300€

Second hand koru / Rubens: Panssariketju timantilla, 18 ka keltakultaa, tim. n. 0,80ct H/SI, kokonaispaino 64,70g, 8900€

Ainoa arvokas asia oikeesti on aika, sitä ei saa kierrättämälläkään takaisin.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

https://www.instagram.com/tua_backman/

 

Rubens -Värikkäitä jalokiviä, upeita helmiä ja uniikkeja koruja, tyylikkäässä liikkeessä.

Rubens on kantakaupungin kauppakadun vilskeessä sijaitseva täyden palvelun kultasepänliike, säkenöivä helmi Helsingin sydämessä.

Sieltä löydät sateenkaaren värein välkehtivät jalokivet, kauneimmat helmikorut, sekä mahdollisuuden tehdä uskomattomia löytöjä vanhojen korujen osastolta, vintage- valikoimasta.

Korkeavuorenkatu 13, 00130 Helsinki. p. 09-624 934 rubens@rubens.fi

https://rubens.fi/

Kaupallinen yhteistyö