Sano se tortulla; kun hunaja kohtasi mustikan

Kananmunat ovat fantastisia, jos haluaa noudattaa terveellistä ruokavaliota. Jos niiden mausta ei niin pidä, niihin voi lisätä mm. jauhoja, voita, leivinjauhetta ja hunajaa ja paistaa 180c 30 min.

Sitten on vielä se tärkein; täyte. Elämäkin on tyhjää ilman sisältöä.

Sanat eivät välttämättä kosketa, ellei niiden sanoja merkitse mitään. Sanoissa on kuitenkin voimaa; ne voi luoda tai ne voi tuhota. Kannattaa valita ne tarkkaan ja maistella suussa sanoja, ennenkuin ne päästää ulos.

Joskus yksi kaunis sana voi pelastaa jonkun päivän. Miksi monelle on niin vaikeaa sanoa yksi kaunis ja niin helppo monta rumaa? Joskus tulee myös päivä, kun sanat kimpoaa takaisin. Sanoissakin kaksi on enemmän kuin yksi, kolme vielä enemmän.

Mistä tietää onko jokin uusi hyvää, jos ei testaa? Jos ei koskaan kokeile, ei voi koskaan tietää.

Kauniit sanat eivät aina ole totta ja totuus ei aina ole kaunista. On totta, että taikinalla voi myös viestittää ja piparimuottia voi käyttää voitaikinaan.

Kun yhdistetään suomalaista hunajaa ja vatsan hyvinvointia edistävää kuitua, saadaan herkullisen makuinen Mieleinen. Mieleinen saa ensi vuonna rinnalleen mustikkaisen version!

Voitaikina on varmasti helppo tehdä, mutta kuulun niihin, joka löytää ne pakastealtaasta! Gluteenittomat taikinat ovat todella paljon haasteellisempia kuin tavalliset ja niissä täytteellä on sitäkin suurempi merkitys; itse tortun voisi vaikka jättää kokonaan syömättä..

Täyte: Mustikka Mieleinen hunajaa, rahkaa, kananmuna ja vaniljaa. Sattumiksi voi lisätä myös mustikoita.

Saman sydämen voi täyttää kahdella eri täytteellä, tosin ei yhtä aikaa. Jos molemmat ovat yhtä hyviä, kumpikaan niistä ei ole se ainoa oikea.

Yhteen sydämeen ei myöskään mahdu kahta täytettä. Leivonnaisia ei myöskään kannata syödä vatsan täydeltä. Sitä on mieluummin myös ilman kuin söisi muuten vaan.

Leivonta on vähän kuin rakkaus, kannattaa unohtaa kaikki syyt miksi jokin asia ei voi toimia ja uskoa vain sitä yhtä syytä miksi se voi.  Kokeilemalla oppii -tosin lopputuloksena, joskus siinä polttaa sydämen. Paista tortut 180c 30 min.

Täyte: Sharon hedelmää, rahkaa, kananmuna, tuoretta vaniljaa, kanelia, kardemummaa ja hunajaa.

Kauneus varastaa huomion, mutta sisältö sydämen. Leivonnaisissa se on vähän sama juttu, ei auta jos on päältä kaunis. Sanat tosin lämmittää ainakin sydäntä.

Jouluun valmistautuessa torttukin maistuu paremmalta kynttilän valossa.

Mitä ikinä teetkin, tee se täydellä sydämellä.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

Tuan INSTAGRAM

HUNAJA

Annina Rosenström & Candle Light Story

Kynttilöissä huumaa valon ohessa myös tuoksu. Kaneli toimii hyvin niin leivonnaisissa kuin myös joulutuoksuna kynttilöissä. Candle Light Storyn käsintehdyissä kynttilöissä on  puusydän, joka erottaa ne myös tavallisista kynttilöistä.

 Pieni kynttilä sh 12€,  iso 25-30€.