Sitä on mitä syö

Ruokavalio on kuin pankkitili, koska kaikki mitä syö on investointi. Terveys vaatii terveellistä ruokaa.

Minulla on takana aika rankka vuosi.  Vuoden aikana on viety useamman kerran ambulanssilla sairaalaan, kun pahimmillaan ruokahapot ovat polttaneet ruokatorven puhki. Stressi on huono kaveri.

Joutuu pysähtymään ja miettimään, että jotain pitää tehdä toisin. En halua vuoden päästä pysähtyä ja toivoa, että voikun olisin aloittanut tänään. Ei kannata unohtaa, että on vain yksi elämä.

Tein tänään elämäni ensimmäistä kertaa viherjuoman. Viherjuomat eivät ole koskaan olleet mielestäni kauhean houkuttelevia ulkonäöltään tai maultaan.. ja niiden teko on tuntunut haasteelliselta. No, olin väärässä.

Olin Järvikylän yrttitapahtumassa ja tutustuin yrttien ihmeelliseen maailmaan. Ruoanlaitossa varsinkin basilika, tinjami ja korianteri ovat jokaviikkoisia vieraita keittiössäni, mutta nyt opin ilokseni käyttämään myös uusia, uusilla tavoilla.

Terveydenhuolto ei mielestäni ole niinkään terveille vaan sairaille. Ruoka sen sijaan on terveyden huoltamista ja yrtit ovat yksi tärkeä osa sitä. Keliaakikkona joutuu myös hakemaan kuidut muualta kuin viljasta.

Yrteistä oli kertomassa Katja Kokko: ”Yrtit ja salaatit ovat tärkeä osa ulkoista kauneutta ja sisäistä hyvinvointia tukevaa ruokavaliota, sillä niiden sisältämä lehtivihreä auttaa tukemaan maksan toimintaa ja kehon kuonanpoistojärjestelmää.”

-Kuuntelin korvat höröllä Katjaa ja imin tietoa; yrtit tulivat kertaheitolla myös minun aamupalaan, jonka ennen olen lähinnä korvannut maitokahvilla.

Tässä on ensimmäinen oma reseptini <3

HURMAAVA VIHERJUOMA – GREEN SMOOTHIE

Yrtit / Herbs

Minttu – Mint (Minttu on raikkaanmakuinen yrtti. Mintun hienossa miellyttävässä aromissa on vivahdus mentholia. Se sopii hyvin koristeeksi ja tuoreeltaan syötäväksi, sekä juomiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin mausteeksi.)

Lehtipersilja – Leaf parsley (Lehtipersilja sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja betakaroteenia. Lisäksi persiljassa on diureettisesti vaikuttavia aineita, jotka edistävät ylimääräisen nesteen poistumista kehosta.)

Vehnänoras – Wheatgrass (Vehnänoras on ennen kaikkea ravintolisä, ei niinkään mauste. Siinä on lehtivihreän lisäksi runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.)

2 kiivi hedelmää / kiwi

1 avokado / avocado

1 passiohedelmä / passion fruit

t-lusikallinen tuorepuristettua sitruunanmehua / 1 tea-spoon of fresh lemonjuice

n. 1 dl vettä, niin että koostumus on juotavaa. Tätä on helpompi lisätä kuin poistaa.. / water

Jos haluat lisätä makeutta; lusikallinen hunajaa toimii aina!

Sekoita ja nauti! Just blend and enjoy!

Henkilön Tua Backman kuva.

Henkilön Tua Backman kuva.

Henkilön Tua Backman kuva.

Henkilön Tua Backman kuva.

Sitä vaan tietää, että paras aika uudelle alulle on nyt.

F.L.Y.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

 

Järvikylä

Järvikylän yrttivalikoimassa on 31 erilaista yrttiä. He ovat alan uranuurtajana ja suurin kotimainen yrttituottajana, joka myös jakaa tietoa yrttien käytöstä ja yrttien terveydellisistä eduista.

Järvikylä

 Kuvahaun tulos haulle hunajayhtymä logo

HUNAJA