Kumisaappaat eivät suojaa kaikilta käärmeiltä

Elämässä pitää kerätä hetkiä, ei tavaroita. Vapautta on tehdä mitä haluaa, onnellisuutta, että vielä pitää siitä. Tosin sienimetsässä hirvikärpäset muuttavat hetkessä kaiken.

Minun sienikoriini löytää tiensä lähinnä vain kanttarellit ja vaaleat orakkaat, mutta niinkuin tuntemattomista ihmisistä, niin sienistäkin voi tulla tuttuja, kun vain uskaltaa tutustua. On hyvä muistaa, että kaikki sienet ovat syötäviä, tosin osa niistä vain kerran elämässä.

Mitä eroa on tietämyksellä ja viisaudella? Tieto kasvaa kun kerää tietoa, viisaus kasvaa elämänkokemuksesta. Myrkylliset sienet mieluummin tietää kuin kokee.

Rakkaus on kuin myrkyllinen sieni, ei voi tietää onko se aitoa, ennenkuin on liian myöhäistä. Valkoinen kärpässieni on tappava.

Sienimetsässä käynti perheen kanssa on jokavuotinen perinne, joka on periytynyt meillä sukupolvelta toiselle. Jo lapsuudesta tutut metsät tulevat nyt tutuiksi omille lapsilleni; menneisyydestä tulee nykyisyyttä. Traditioiden tulee olla oppaita, ei kahleita.

Hyvät asiat vievät usein aikaa kasvaakseen, ne eivät ole kuin sienet sateella. Toinen toistaa kauniimpia, tosin metsässäkään ei kannata kerätä kauneuden mukaan.

Metsästä löytää myös rauhan ja hiljaisuuden. Merkityksellinen hiljaisuus on tuhat kertaa parempi kuin merkityksettömät sanat.

Tuttuun metsäänkin voi eksyä ja kumisaappaatkaan eivät suojaa kaikilta käärmeiltä.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.