Tua Casan rakentamisessa ollut mutkia matkassa

Tua Casa ehkä valmistuu hitaasti, mutta varmasti. Se ei ole vielä ulkoa tai sisältäkään valmis, mutta se on huomenna valmiimpi, kuin mitä se on tänään. Harkkokivitalon pitää kuivua kunnolla ennen rappausta.

Koti on pintaa syvemmällä, mutta talon luut saavat nyt lihan ympärilleen.  Pitäisi itsekin muistaa; että miehet pitävät lihasta ja koirat luista. 😉

Ei voi suuttua ihmiselle, siitä mitä hän on aina ollut, vaan itselleen, että ei ole aikaisemmin hyväksynyt, mitä pinnan alla on. Käytöstavat ovat kuitenkin peruspalikoita kun rakennetaan ihmisyyttä. Kun rakennetaan taloa, niin ammattitaito on palikka A ja huolellisuus B. Välillä tuntuu, että meidän talojen rakentajilla ovat nämä palikat olleet hukassa.

Talon rappaus tasoittaa myös talon virheitä. Elämässä sitä toistaa omat virheensä, kunnes sen pystyy korjaamaan. Jos silmätkin näkisivät vaan ihmisten sielun, niin kauneusihanteet heittäisivät härän pyllyä.

Talon julkisivu tasoitetaan ensin laastilla, sitten verkoitetaan, jonka päälle tulee rappaus. Talo maalaataan valkoiseksi.  Rappaus suojaa kosteudelta ja antaa viimeistellyn pinnan.

Tuntuu että, kun rappaustyö etenee, niin on kerrankin ammattilaiset asialla; meillä kun on ollut rakentamisessa vähän turhan paljon mutkia matkassa..

Rahalla saa ostettua hienon koiran, mutta vasta rakkaus saa sen heiluttamaan häntäänsä. On hyvä muistaa, että seinät tekevät talon, mutta koti on vasta seinien sisällä.

Jokainen hetki eletään myös kahdesti; sisäisesti ja ulkoisesti. Jos ne ovat kaksi eri tarinaa, niin on hukassa myös itseltään. Yhdellä pinnalla pitäisi olla vain yksi tarina.

Työhön menee noin kuukausi ja ensimmäinen viikko meni vain telineiden pystyttämiseen: talon korkeus aiheutti haasteita. Kukaan ei pelkää korkeutta, vaan sitä, että putoaa.

Ulkokuori kertoo yhtä paljon kuin jäävuoren huippu ja rappauksella voi peittää vain pinnan.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.