Taivas ei ole rajana, koska kuussa on jalanjälkiä

Ystäväni sanoi kerran, että tyttäreni on ehjä kopio minusta. Se sai minut hiljaiseksi, mutta samalla myös ajattelemaan, että jos en olisi ollut koskaan rikki, niin en tietäisi, mistä minut on tehty. Lapsilleni toivon oppitien olevan kuitenkin erilainen.

Sitä haluaisi pitää lapset pumpulissa, mutta elämältä ei voi suojella, voi vaan auttaa tekemään valintoja. Koska elämä on valintoja, jotka tekevät meistä sen, mitä olemme ja samalla pitää omat valinnat sellaisina, että niiden takana voi seistä. Valintojen pitää heijastua toiveista, ei peloista.

Vanhemman roolissa hankalinta on kasvattaminen. Lapset ottavat mallia esimerkistä, ei sanoista. Sitten on sana ei, sana joka pitää osata pitää. Lapsia ei saa käyttäytymään paremmin, tekemällä heidän olonsa pahemmaksi. Kun lapsella on hyvä olla, niin hän myös käyttäytyy paremmin.

Pyrin tekemään lasten toiveista mahdollisia; suomaan sellaisen lapsuuden millainen minullakin oli. Asioita pitää tavoitella ja niiden eteen pitää tehdä töitä; pienestä pitäen. Ei voi sanoa, että taivas on rajana, samaan aikaan kun kuussa on jalanjälkiä.

Se, että on vanhempi tarkoittaa, että rakastaa lapsiaan enemmän kuin itseään. Joskus mietin, että miten on mahdollista, että aikuinen voi kadottaa tämän tien.  Miten joku voi unohtaa, että kun tekee lapsia, niistä pitää ensisijaisesti kantaa vastuu alusta loppuun.

Kasvatan uskomaan, että on rohkeampi kuin uskoo, vahvempi kuin miltä näyttää, fiksumpi kuin mitä ajattelee ja rakastetumpi kuin mitä tietää.  Uteliaisuus on hyve.

Rakkaus on kuin kukka, jonka pitää antaa kasvaa.

Lapsille ei pitäisi korottaa ääntään, koska se on vähän sama kuin kukkien kasvattaminen; se ei onnistu ukkosella vaan sateella. Miksi huutaa lapselle, jos ei huutaisi aikuisellekaan?

Kannattaa aina katsoa elämässä eteenpäin, koska se on paikka missä viettää tulevaisuutensa.  Paras tapa ennustaa tulevaisuutta onkin luoda se. Kun uskoo lapseen, niin lapsi uskoo myös itseensä. En ole myöskään omassa elämässäni haaveilija, vaan tekijä, koska haaveista saa vaan tekemällä totta.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

Kuvien mekot: https://www.zalekua.fi/

Zalekua on 54-vuotias suomalainen perheyritys. Tuotteet valmistetaan pääosin heidän omalla tehtaalla Rigassa, Latviassa. Mallistosta löytyy tuotteita kastemekoista juhlamekkoihin ja hinnat ovat kuluttajaystävällisiä. Suunnittelu tapahtuu Suomessa ja he valitsevat kaikki kankaat itse.Lasten täytyy antaa olla lapsia, joten heidän tuotteet ovat enemmän perinteisiä mekkoja, kuin paljeteilla kuorrutettuja minitoppeja. Käytännöllisyys on tärkeää myös juhlamekoissa ja tuotteet on tehty niin, että ne kestävät myös seuraavalle käyttäjälle.Zalekuan vaatteita myyvät suuret tavaratalot sekä lastenvaatteiden erikoisliikkeet.

www.zalekua.fi
Insta: Zalekua
FB: Zalekua