Elämässä voi löytää etsimättä: paratiisi joen uomassa

Aika on kuin joki; joessa ei voi kohdata samaa vettä kahdesti, koska virta, joka menee ohitse, ei koskaan virtaa samasta kohtaa uudestaan. Elämässä on hyvä muistaa, että jokainen hetki on myös ainutkertainen.

Italiassa, Marchen maakunnassa vuorten keskellä lähellä Frasassi Caves luolia sijaitsee luonnonkaunis joki Sentino. Vietin joen varrella, pienessä uomassa lasteni kanssa unohtumattoman iltapäivän. Muistot, jotka tehtiin joella, kestävät läpi elämän. Matkustaminen on elämistä.

Olimme viettäneet kaksi viikkoa meren äärellä: jalkapallon, koripallon ja vesiliukumäkien parissa menossa ja vilskeessä, kunnes vieraillessamme alueen tippukiviluolissa, lähes 40 asteen kuumuudessa, vieressä virtaava joki veti puoleensa vilvoittelemaan. -Päivästä tuli loman paras päivä.

Luonto ja sen aitous oli parasta mitä lomalla saimme kokea. Kaikissa luokkahuoneissa ei ole seiniä; luonto opettaa.

Luonnossa ei ole palkintoja tai rangaistuksia, siellä on seurauksia. Olen oppinut, että elämässä on aina ihmisiä, jotka heittävät kiviä kohti. Voi itse päättää tekeekö niistä muurin vai sillan.

Elämässä tulee eteen myös esteitä, mutta niin kuin vedessä virtaava joki, esteet on tehty kierrettäväksi ja usein vesi hioo niistäkin särmät pois.  Veri ei ole vettä ja sydän ei ole kivestä.

Joskus elämässä joutuu menemään vastavirtaan, mutta niin menevät kalatkin. Vain kuolleet kalat menevät virran mukana.

Luonto tarjoaa parhaat haasteet kuluttaa energiaa; voiko olla parempaa kiipelypaikkaa, kuin virtaava joki? Raikas vesi vilvoitti ja kuohuva vesi houkutti kiipeilemään ylöspäin virtaa pitkin.

Joen pohja oli kivinen ja sitä oli kivempi kahlata varvastossuissa.

Vesi oli niin kirkasta, että kalat ja kivet näkyivät kirkkaina pintaan. Jokaisen suhteen tulisi olla läpinäkyvää kuin vesi.

Paikalliset perheet viettivät helteistä kesäpäivää joen suistossa ja lapset sukeltelivat sen raikkaassa vedessä. Meillä kävi tuuri, kun vahingossa tulimme ihanaan paikkaan. Elämässäkin voi löytää etsimättä.

Tuhannet ovat eläneet ilman rakkautta, mutta kukaan ei ilman vettä. Upeinkaan uima-allas ei myöskään pysty antamaan samaa tunnetta kuin puhtaana virtaava joki. Mutta usein, vasta kun kaivo on tyhjä, niin ymmärtää puhtaan veden arvon.

Loma oli seikkailu. Pitäisi uskaltaa mennä useimmin sinne, missä tuntee olevansa eniten elossa.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.