Nurmikko niin kiiltävä, että naapuri tarvitsee sälekaihtimet

Sanonta, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella on totta, jos kysyy meidän naapureilta. Siinä ei edes naapureiden kastelut auta. Onneksi ajan sentään vanhaa autoa!

Jos jossain ei kannata säästää, niin se on valmiissa nurmikossa. Ero multakasaan pihalla ja kauniiseen vihreään nurmikkoon on valtava. Kaikkea hyvää ei tarvitse odottaa.

Nurmikko on vihreää siellä, missä sitä kastelee.

Elämässä, rakkaus on kuin nurmikko. Kun se kuihtuu, niin se yleensä vaihdetaan tuoreempaan, vaikka kastelemalla ja hoitamalla, vanhankin voisi saada virkoamaan.

Toisiin kierroksiin tosin en usko; kun on kerran kuopattu, kannattaa antaa uuden nurmikon kasvaa päälle.

Siirtonurmikko kannattaa ostaa edullisesti suoraan tuottajalta! www.nurmikko.fi

Meidän piha on tasainen ja nurmikko kuin hienolla golf-kentällä. Nurmikko ilmestyi kahdessa päivässä mullan levityksen jälkeen rullissa lavoilla. Niitä pyöritetään auki kuin lumipalloja taaksepäin rulla rullalta tasaiseksi matoksi.

Onneksi luonto on ollut meidän puolella ja vettä on tullut taivaalta ja pitänyt nurmikon kosteana. On hyvä muistaa, että valmisnurmikko vaatii vettä paljon!

Siirtonurmi sisältää parhaita mahdollisia siemenlajikkeita, jotka ovat valikoituneet vuosien kokemuksen myötä. Siirtonurmikkotuotanto Viitanen Oy siirtonurmi sisältää runsaasti juurtonurmikkaa (poa supina), sekä parhaita lajikkeita niittynurmikasta ja nurmikkopunanadasta.

Nurmikko on nyt leikattu ensimmäisen kerran. On ollut lämmintä ja nurmikko on saanut paljon vettä kastelun ja sateen puolesta; kasvu on ollut nopeaa. Nurmikkoa ei kannata päästää pitkäksi!

Seuraava lannoitus on heinäkuun alussa ja tämän jälkeen elokuun lopussa syyskuun alussa syyslannos. Jatkossa nurmikko tulisi lannoittaa kolmesti vuodessa; keväällä, kesällä (juhannuksen jälkeen heinäkuun alussa) ja syksyllä.

Lisätietoa:

www.nurmikko.fi, www.facebook.fi/siirtonurmikko  www.instagram.com/siirtonurmikko

Siirtonurmi kasvatetaan näin:

  • kasvatetaan valvotuissa olosuhteissa erikoissiemenseoksesta.
  • maaperän ominaisuudet huomioidaan lannoituksessa, kastelussa ja hoidossa.
  • leikataan kasvatusaikana muutamia kertoja viikossa, jotta nurmikkomatosta saadaan erittäin vahva ja tiheä.
  • Laadukkaan siirtonurmen kasvatusaika on noin kaksi vuotta, minkä jälkeen siirtonurmi on valmis asennettavaksi lopulliselle kasvupaikalleen.
  • nostettaessa nurmimatto veistetään irti kasvatusalustastaan erikoisvalmisteisella nostokoneella.

Kannattaa pitää itsensä niin kiireisenä oman nurmikkonsa kimpussa, niin että ei edes huomaa, että muualla olisi vihreämpää.

Ja jos kuitenkin vilkaiset, niin kannattaa muistaa, että se on voitu lannoittaa hevosen lannalla.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.