Kun itsellä on hyvä olla, on helpompi olla hyvä äiti

Oma onnellisuus, hyvinvointi ja jaksaminen on peili siihen, millainen on myös äitinä. Kun kantaa lapsista ja elämästä vastuun yksin, on perheen ja ystävien tuki arjessa tärkeää. Onni on, että vaikka on yksin, niin ei ole yksinäinen.

Äitinä löytää itsestään vahvuuksia, joita ei tiennyt olevan ja tutustuu huoleen, mittakaavassa, jota ei tiennyt olevan. Mutta samalla saa ja saa antaa rakkautta määriä, joista ei osaa sanoin edes kertoa.

On ihanaa kun lapsista huokuu onnellisuus.  Sitä on mielummin itse onneton, kuin että lapsilla olisi huolia.

Vaikka itsellä olisi joskus haasteellisempaa, niin vanhempana on vastuu jaksaa ja kun lapsilla on kaikki hyvin, niin se heijastuu vahvasti myös omaan onnellisuuteen. Tosin on ollut myös hetkiä, kun itsellä on ollut tunne, että ei jaksa, silloin äitini on auttanut, tukenut ja kuunnellut.

Kasvattaminen on joskus haasteellista, mutta olen saanut oppini parhaimmalta, äidiltäni. Empatia on opeista tärkein, mitä toivon lasteni minulta oppivan. Kosketus on toinen. Tämän sukupolven lapset oppivat koskemaan ja kertomaan rakkaudesta enemmän kuin ennen. Kerron joka päivä, että rakastan; halin ja pussaan myös.

Kehun lapsiani myös päivittäin. Jokaisen lapsen pitäisi kuulla kuinka taitava ja ihana on. Kun uskoo johonkin, sitä saavuttaa mihin uskoo.

Vanhempi on myös lapsen esikuva; oma käytös on peilikuva lapsen käytökselle. Siksi usein jokainen virhe on usein kopio omasta virheestä, samoin hyvät asiat. On hyvä muistaa, että lapset oppivat enemmän matkimalla kuin opettamalla.

Sanon aina lapsilleni, ettei ole sellaista asiaa, etten seisoisi heidän takanaan, edessään ja vierellä; kaiken voi aina kertoa. Lapsenkin luottamuksen voi pettää vain kerran.

3 lastani ovat elämäni rikkaus. Kun minulla on heidät, minulla on kaikki ja ilman heitä, minulla ei ole mitään.

Poikani ovat opetelleet keittämään kahvia ja prinsessani poimimat valkovuokot ovat maljakossa. Äitienpäivä on ehkä vielä enemmän lasten, koska pienet asiat, ovat niitä kaikkein tärkeimpiä.

Joskus pitää katsoa kaukaa nähdäkseen lähelle. Kun tuntee huonoa omaatuntoa, kun on paljon töissä ja aina ei ole niin läsnä kuin pitäisi, niin kannattaa muistaa, että ihan vaan rakastaminenkin on parasta, mitä voi antaa.

Tänä päivänä monet perheet ovat menneet rikki. Äitien- ja isänpäivä, ovat ehkä ne ainoat päivät, joita ei saa enää eronneena samanlaisina takaisin. Mutta se muistuttaa myös siitä, että tämä olisi hyvä päivä myös kiittää lasten äitiä, koska pienelläkin eleellä saa aikaan paljon.

Hyvää äitienpäivää! <3

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.