If you fall, I’ll be there -Floor

Kaupallinen yhteistyö mainittujen yritysten kanssa.

Vanhemmat yleensä pitävät lasten jalat tukevasti maan pinnalla, mutta meidän perheessä on annettu myös siivet millä lentää. On aina opetettu, että pystyy tekemään mitä vaan. Ja näillä opeilla toivon, että mitä minä edellä, sitä pienokaiseni perässä.

Elämässä on kyse balanssista; jalat tiukasti maassa, pää pystyssä ja sydän saa leijua tunteiden mukaan.

Sinkkuna ja yksityisyrittäjänä sitä huomaa kuitenkin olevansa usein yksin keskellä kaiken.

Olen viime vuosina saanut oppia jakamisen ilon myös työssä. Aina ei tarvitse tehdä kaikkea yksin vaan voi myös jakaa ja tehdä yhdessä; olenkin lähtenyt mukaan pariin startup:iin.

Parketin valitsin yksin ja se oli mielestäni vaikein valinta koko taloprojektissa.

Tua Casa rakennusprojekti on vielä kesken. Matkalla on tullut suuria haasteita vastaan, mutta kun elämässä niitä on muutenkin paljon, niin niistä suurimmatkin joutuvat vain jonon jatkeeksi ja hoidan ne yksi kerrallaan. Siitä kuinka paljon pystyy kantamaan huolta ja stressiä terveenä on jo tullut raja vastaan. Mutta kuitenkin asiat ovat enemmän kuin hyvin ja samalla voin itkeä silmät päästäni, jos vaan osaa oikeasta napista painaa -elämän ironiaa.

Kaksi eri lattiaa; kaksi eri maata. Ne voivat olla lattialla vierekkäin, rinnakkain, mutta eivät koskaan yhdessä. Kaksi täysin erilaista voi olla vaan samassa lattiassa. Laatat http://laattamyymala.fi/

Amanda B:n peilikaappi ( http://www.amandabshop.com/shop/front  ) heijastaa tammiparketin harmaan ruskeita sävyjä. Kun valitsee parkettia, ei kannata tyytyä valitsemaan vain pienistä paloista. Pieni pala voi näyttää isona pintana aivan toisenlaiselta, parkettikin. Minulle tuli yllätyksenä, että parketti olikin ruskeampi kuin mitä olin aluperin ajatellut. Joskus vahinko voi kuitenkin olla onni.

Kun parketissa on useita sävyjä voi lattialistan valitseminen olla haasteellista; minä menin kotimaisuuden ja palvelun perässä; löysin kovan etsinnän tuloksena haluamani. Jalkalistat viimeistelevät lattian. http://www.etlistat.fi/

Kellarikerros mihin tulee yli 40 m2:n makuuhuoneeni on edelleen työmaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Yöpöytäni odottavat vielä olohuoneen nurkassa oman paikkansa valmistumista. Yöpöytien jalat on veistetty yhdestä puusta. Lamput on myös käsin veistetty ja löytö laskettelureissulta Italian Dolomiiteilta. Tuolloin valmiina oli vain yksi, joten puuseppä teki tilauksesta toisen ja ne matkasivat perästä päin Suomeen. Muistot tekevät esineistä rakkaita.

Kotimaisuus oli minulle tärkeä valintakriteeri, kun valitsin parketin valmistajan. Timberwisen 1-säleisiä laadukkaita parketteja valmistetaan kolmesta eri puulajista; tammesta, saarnesta ja lehtikuusesta. Minun parkettini on Vintage Collection tammiparkettikokoelmasta. Mietin pitkään Levin ja Pyhän välillä ja päädyin jälkimmäiseen huonekalujeni perusteella, vaikka Levi miellyttikin enemmän silmääni. Öljyvahatulta pinnalta on helpompi korjata naarmuja  kuin lakkapintaiselta parketilta.

http://timberwiseparketti.fi/

Lattia on kodin suurin sisustuselementti, kattoja kun harvemmin katselee. Se on myös elementti, jota ei voi niin helposti vaihtaa, joten hyvä myös huomioida miten tilan valo vaikuttaa sävyyn. Tammiparketti oli mielestäni lämmin kotoisa vaihtoehto kotiini; meillä asutaan, ei edusteta.

Jos ei halua olla ovimatto -kannattaa nousta lattialta.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#parketti #timberwise #lattialistat #etlista #koti