Jos teet jotain väärin, sano se sanoin älä kukilla

Minulle punaiset ruusut eivät viestitä rakkautta, vaan vievät muistoon, jota en halua muistaa. Olen viimeiset 10 vuotta pitänyt vain valkoisista kukista. Jos sain värillisiä kukkia lahjaksi, annoin ne pois. Kunnes omaksi yllätyksekseni ostin nyt värillisiä tulppaaneja, koska ne olivat minusta kauniita. Aika on parantanut haavat.

Suomessa on erikoinen ajatusmalli, että kun mies antaa naiselle kukkia, niin se herättää ajatuksen, että hän olisi tehnyt jotain väärin. Ja ihan kun kukkakimpulla voisi mitään hyvittää.

Ajatus kukan takana on tärkeintä; kukilla voi myös kertoa. Kauneutta ei saisi saastuttaa rumalla. Eli jos teet jotain väärin, pyydä anteeksi sanoilla älä kukilla.

Kukat ovat yksi harvoja asioita, joita ostamme, tuomme kotiin, katsomme kuolevan, emmekä vaadi rahojamme takaisin. Kukat kuuluvat myös lähes jokaiseen juhlaan; hääkimpusta ja hautajaispuketista ylioppilasruusuun.

Elämässä ei kannata kuitenkaan odottaa, että joku tuo sinulle kukkia. Kannattaa itse kasvattaa oma puutarha.

Kukat eivät kilpaile kauneudesta, ne vain kukkivat. Sitten on naiset. Olen usein miettinyt miten on olemassa termi ”hyvä veli”, mutta missä on ”hyvä sisar”? Miten voikaan olla vaikeaa iloita toisen puolesta; pitääkö kaikesta kilpailla?

Tulppaanit viestittävät mainetta, kuuluisuutta ja täydellistä rakkautta. Minulle tulppaani on kevään kukka.

”Minulla olisi puutarha, jos saisin kukan joka kerta, kun ajattelen sinua”. En tule laittamaan yhtäkään kukkaa tulevaan pihaani. Nurmikko ja sen leikkaaminen on tuttua ja turvallista, tosin ruohonleikkureiden kanssa suhteeni on haastellinen ja kallis.. Kukka ei unelmoi ampiaisesta, kun se kukkii ja kukoistaa -ampiainen kyllä tulee.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#tulppaani #kukatkertovat