Oman elämänsä vanki -Tua Casan kaiteet

Ei tarvitse olla vankilassa ollakseen kaltereiden takana. Vaarallisin vankila onkin se, jossa on läpinäkyvät kalterit. Sitä saattaa itse luoda itselleen vankilan, josta ei ole ulospääsyä -voi olla myös omien ajatusten ja ideoiden vanki. Vaarallisen siitä tekee se, että ei ole määritelty aikaa, koska sieltä pääsee pois. Sitä on oman elämänsä vanki.

Terassien ja ulkorappusten kaiteet ovat valmiit. Ne muistuttavat mielestäni kaltereita.  Itsesuunnitellut kaiteet on tehty Virossa ja ne on polttomaalattu. Väri on sama kuin ikkunoiden pelleissä ja räystäskouruissa.

Aina ei ole edes kyse muista, vaan siitä, mitä itse odottaa itseltään, sallii itselleen. Sitä saattaa luulla, että muut ihmiset voivat määritellä elämää, mutta tosiasiassa, jokainen on itse vastuussa omista teoistaan ja elämästään -ja kalterit on tehty viilattaviksi.

Rohkeus on sitä, että tekee jotain, mitä pelkää. Sen takia ei ole olemassa rohkeutta ilman pelkoa.

Kaiteet tuovat myös turvaa. Elämässä perhe ja ystävät ovat kaiteita. Vaikka kuinka liukastuu, he ottavat kiinni. Tosin ennenkuin liukastuu ei voi olla varma.

Samojen kaiteiden takaa voi katsoa kahta eri näkymää; voi katsella tähtiä tai mutaa. Tai oikeastaan lunta. Lumi on hyvä, koska se on vähän kuin ystävällisyys; sillä voi peittää kaiken ruman.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#kaiteet