Charity Dinner Gala 2017 -Tie sinne oli verinen, kirjaimellisesti

Usein ei tiedä, miltä jokin asia tuntuu, ennenkuin se osuu omalle kohdalle. Kiusaamisen lopettaminen on taistelu, jossa ei saa antaa periksi ja pitää olla valmis käyttämään kaikkia mahdollisia keinoja. Meillä kotona on nyt kaikki hyvin, mutta tie sinne oli verinen, kirjaimellisesti.

3.3. järjestetään Charity Dinner Gala ravintola Pörssissä ja siellä on huutokauppa koulukiusaamisen estämisen hyväksi. Mukana huutokaupassa on mukana myös upeita lasitaideteoksia, joita oli puhaltamassa ryhmä julkkiksia hyvän asian puolesta! Ohessa kuvia lasinpuhallusretkestämme Fiskarssin Lasistudio Bianco Blu:hun  www.biancoblu.fi ja mietteitä kiusaamisesta.

Stylisti Anu Laapotti: ”Tätä oli ihana kokeilla, tosi mielenkiintoinen juttu. Lapsuudesta muistan joltain mökkireissuilta, kun ajomatkalla on pysähdytty kahville ja samalla katsomaan lasinpuhallusta. Tästä tuli nostalginen fiilis ja myös halu kokeilla uudestaan mitä kaikkea lasista saisikaan aikaan luovasti.”

”Koulukiusaamisesta: Minua ei varsinaisesti ehkä kiusattu kouluaikoina, mutta olin aina yksi luokan pisimmistä ja varmaan päätä pidempi useita kundeja. Siitä ehkä huomauteltiin ja se otti sillon päähän ja olisin halunnut olla lyhyempi. Ehkä se teki minusta ylpeämmän, koska nykyään kuljen selkä suorassa ja vielä mitä korkeammat korot, sen parempi. Mutta totuus on se, että pahaa kiusaamista on kouluissa paljon ja se pitäisi saada keinolla millä hyvänsä pois, jotta lapset saisivat varttua turvallisesti ja pelkäämättä. Aihe on lähellä sydäntäni ja siksi lähdin tähän mukaan enemmän kun mielelläni.”

Laulaja Pertti Neumann: ”Kiusaaminen on aihe, joka on lähellä sydäntäni. Koululaisille ja heidän vanhemmilleen tärkein aihe tällä hetkellä ja vaikea käsitellä. Näin kahden lapsen isänä joutuu olemaan valppaana aiheesta myös
kotona. Siitä ei puhuta koskaa tarpeeksi, hyvä, että on tapetilla.”

”Lasinpuhallus oli insipiroivaa tervetullut uusi kokemus ja yllättävän vaativaa fyysisesti.”

Ratsastusvalmentaja Marko Björs: ”Itseäni on kiusattu koulussa henkisesti ja fyysisesti ratsastusharratukseni takia. Hevoset olivat lapsuudessani parhaita ystäviä ja auttoivat jaksamaan.”

”Puhallus oli hieno kokemus ja sain tehdä hevosaiheisen lasiteoksen ja se oli minulle tärkeää. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen.”

Muotisuunnittelija Katri Niskanen: ”Pienikin kiusaaminen voi jättää syvät jäljet. Puututaan kiusaamiseen ajoissa – se on meidän kaikkien vastuulla.”

”Lasinpuhallus oli kokemuksena innostava ja inspiroiva. Mielenkiintoista päästä kokeilemaan perinteikästä muotoilun lajia.”

Mentalisti Noora Karma: ”Minulla on 7- & 5-vuotiaat lapset. Seuraan heitä kuin haukka, jottei heitä kiusata tai he kiusaa muita. Asiaan pitää puuttua heti,, koska kiusaaminen ei ole missään muodossa hyväksyttävää! Itse olin lapsena koulussani onnekas sillä siellä ei ollut paljonkaan kiusaamista, mutta silti, pienetkin kiusaus tilanteet nuoruudessa ja tunne, että jää porukan ulkopuolelle, jättivät jälkensä pitkäksi aikaa.”

”Päivä Fiskarsissa oli mukava kokemus. Oli hienoa päästä puhaltamaan ja työstämään lasia hyvässä opastuksessa ja huomata että kaikista teoksista kehkeytyi  hienoja tekijänsä näköisiä  design esineitä. Aion ehdottomasti palata takaisin Bianco Bluehun yhdessä lasteni kanssa .Toivotaan että huutokauppa kerää hyvin rahaa hyvän asian puolesta!”

Yrittäjä Susanna Penttilä: ”Mielestäni vanhempien tulisi jo kotona valistaa lapsiaan, että muita ei saa kiusata tai väheksyä. Synttäreille pitää kutsua kaikki lapset, ketään ei saa jättää ulkopuolelle. On vanhempien vastuulla, että lapsi ei kiusaa.”

”Lasinpuhallus oli kivaa ja oli hienoa huomata, että kotia sisustaessavoi itsekin tehdä ja toteuttaa ideoita, jos ei löydä mielestään ja tuote on silloin uniikki, eikä mistään suurketjun hyllystä poimittu; ei mikään tusinamaljakko. Puhalsin Fiskarssissa maljakon, joka sopisi myös omaan kotiini; moderinin klassinen maljakko, joka pääsee toivottavasti hyväntekeväisyyshuutokaupassa hyvään kotiin.”

Jos kiusaamiseen ei puutu, on yhtä syyllinen kuin kiusaaja. Vaikka kiusaamismuotoja on monia; lopputulos niissä kaikissa on sama.

Toinen lapsi varasti lapseni henkilöllisyyden, mutta onneksi ei hyvää lapsuutta. -Kaikilla ei käy niin hyvin.

https://www.gloria.fi/blogit/tua_casa/kun_toinen_lapsi_varasti_lapseni_henkilollisyyden

Tervetuloa Charity Dinner Galaan!

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

PS: Lisätietoa illasta: https://www.facebook.com/CharityDinnerGala/?ref=ts&fref=ts