Jos on uskonut joulupukkiin, niin voi myös uskoa itseensä

Miehen elämä on jaettu kolmeen aikakauteen; kun hän uskoi joulupukkiin, kun hän ei uskonut ja kun hän itse oli pukki. Joskus pitää kuitenkin uskoa asioihin, joita ei näe.

Näkeminen kun ei ole uskomista; uskominen on näkemistä.

Näin jouluna; yhdessä lasten kanssa olisi minun lempipaikkani olla ja mikään ei korvaa sitä, että lasten paketit ovat edelleen avaamatta kuusen alla.

Ensin ajattelin, siis koko vuoden, että minulla ei ole tänä vuonna joulua. Koska saako joulusta edes nauttia ilman lapsia? Sitten äitini joulupöydässä -joulu tuli myös tänäkin vuonna. Voi valita, minkä tunteen valitsee. Voi valita, että nauttii siitä mitä on, eikä murehdi sitä mitä ei ole.

Onnellisuus ei ole sitä, mitä on tai millainen on, se tulee siitä, mitä ajattelee. Ennen lapsia, lähes 30-vuotta, vietin lähes aina joulun vanhempieni luona. Nyt kun olen itse ollut äiti n. 10-vuotta, niin joulu rakentuu pitkälti lasten ympärille. Kun lapset ovat isällään joulun, niin tuntui, että samalla minä menetin joulun. Mutta joskus onni on tunne, toisella kertaa valinta. Ja minä valitsen joulun.

Tänä vuonna ympärilläni on yllättävän monia, jotka ovat jouluna yksin. Mutta on hyvä muistaa, että vaikka yksi päivä tuntuu pahalta, niin se ei tee koko elämästä huonoa. Ja on parempi olla yksin, kuin huonossa seurassa.

Joulunaika päättää myös vuoden. Uusi vuosi ja uudet haasteet edessä. Ei ole koskaan liian vanha asettaakseen uusia tavoitteita tai unelmoida uusia unelmia. Vaikka ei voi mennä ajassa taaksepäin ja tehdä uutta alkua, niin uusi vuosi antaa mahdollisuuden päättää vanhan ja tehdä uuden alun -joka vuosi.

Jos on uskonut joulupukkiin, niin voi myös uskoa itseensä.

Hyvää Joulua!

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#joulu #hyvääjoulua