Kun joka toinen joulu saisi jäädä väliin

Meidän perheessä on aloitettu jo piparkakkujen leivonta. Johtuu varmaan siitä, että tänä vuonna sovin jo kesällä, mitä jouluaattona teen; muutakin kuin siis sisäistä kuolemaa. -On tulossa 2. joulu ilman lapsia.

Joulut menevät nykyään termeillä lasten kanssa tai ilman lapsia. Mitä minä haluaisin jouluksi, ei voi rahalla ostaa.

Lapset rakastavat leipomista ja minä sitä, mitä lapset rakastavat; koristelu tosin on myös ehdottomasti lähellä sydäntä. Se, että perheessä on keliakiaa, vaatii aina 2 eri taikinaa.

Tällä hetkellä tuntuu, että joulu on vaan joka toinen vuosi. Aion olla aattona töissä, niin pitkään kuin mahdollista ja toivoa, että ilta menee vaan nopeasti ohi. Se, että lapsella on kaksi kotia, ei tarkoita sitä, että on kaksi joulua. Joulu on oikeasti vaan kerran vuodessa. Tosin joulu ei ole ajanjakso vaan tunne -yksinäisyyden tunne, vaikka ei olisi edes yksin, korostuu silloin.

Teimme lasten kanssa piparkakuista joulukuusen! Yhteen kuuseen menee valtavasti piparia, mutta se on valmiina näyttävä ja toisenlainen ”piparkakkutalo.” Toimii myös gluteenittomasta taikinasta tehtynä!

Liimasin piparit toisiinsa samalla kuorrutteella, millä myös koristelimme. Kuivuu hetkessä ja jos kuusesta on muodostumassa Pisan torni (niinkuin kuvassa), niin korjausliikkeitä on mahdollista tehdä, kunhan huomaa sen ajoissa!

 

Yleensä ”less is more”, mutta joulukuusi ei kuulu mielestäni tähän sarjaan, edes piparkakusta tehtynä!

Tua: ”Mä haluan joululahjaksi lohikäärmeen!”

Joulupukki: ”Lohikäärmeitä ei ole olemassa, pyydä jotain muuta!”

Tua: ”Okei, mä haluan itsevarman miehen, joka puhuu ja pussaa!”

Joulupukki: ”Minkävärisen lohikäärmeen halusitkaan?” 😉 😉

Ihanaa joulunodotusta!

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#piparkakkukuusi #leivotaan #jouluilmanlapsia

PS: Viime jouluna piparit näyttivät tältä:

https://www.gloria.fi/blogit/tua_casa/kun_puhutaan_piparista_sekin_voi_olla_trendikas