Jos leikkasin sinut irti, on todennäköistä, että annoit minulle sakset

Ihmisiä on kahdenlaisia; niitä, jotka antavat köyden hirttäytyvälle ja niitä, jotka antavat sakset. Kaikkia ei voi auttaa, mutta jokainen voi auttaa jotain.

Jos jotain oikein paljon haluaa, ei kannata myöskään luovuttaa; on vaikeaa odottaa, mutta on vielä vaikeampaa katua. Sitten on hyvä ymmärtää ero luovuttamisen ja tiedostamisen välillä; että tiedostaa, että on saanut tarpeekseen. Teoilla on aina seuraukset. Kun paperia leikkaa, sen palasia ei saa enää yhteen. Jos leikkasin sinut irti, on todennäköistä, että annoit minulle sakset.

Sitten on paperihaavat; pieniä, mutta niin pirullisia. Pikkusieluiset ihmiset yrittävät saada myös muita ihmisiä tuntemaan itsensä pieniksi.  Ei kannata kertoa ihmisille haaveista, vaan näyttää ne, koska kannattaa kuolla muistojen kanssa, ei haaveiden.

On turha odottaa, että maailma olisi reilu. On turha odottaa, että leijona ei syö sinua, koska sinä et syönyt leijonaa. Elämä ei ole itsensä löytämistä, vaan itsensä luomista ja vastuu siitä on itsellä.

Joskus elämässä joutuu luopumaan ihmisistä, ei siksi, etteikö itse välittäisi, vaan siksi, että toiset eivät välitä. Itseään ei kuulu repiä palasiksi, pitääkseen toisia ehjänä. Tosin lopettamisen hetkellä kannattaa muistaa, miksi ylipäätään aloitti.

Fiskars on yksi Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hankkeen virallisista yhteistyökumppaneista. Perinteisiä Fiskarssin oransseja saksia valmistetaan juhlavuonna myös sinivalkoisina.

Sana Fiskars ja sakset ovat vähän niinkuin yksi ja sama asia. Pienestä pitäen olen aina kuullut puhuttavan saksista Fiskarsin saksina ja kotona oli vain saksia, joissa oli oranssin väriset kahvat. Näin vanhempanakin -kaikki muut sakset tuntuvat kopioilta.

Fiskars on Suomen vanhin yritys ja heidän oranssit sakset muotoilun klassikko.

Vuonna 1967 Fiskars mullisti oranssikahvaisilla saksillaan perinteisen ajattelumallin saksista. Keveys, mukavuus, helppokäyttöisyys, sekä niiden leikkauskyky oli moninkertaisesti parempi kuin mihin oli totuttu.

Tähän päivään mennessä Fiskarsin saksia on myyty maailmalla jo yli miljardi – myös vasenkätisille!

Miksi Fiskarssin saksissa on oranssit kahvat? Kun prototyyppi meni tuotantoon, koneenkäyttäjä päätti käyttää koneessaan olevan oranssin värin loppuun. Fiskarsilla pidettiin sisäinen äänestys parhaimmasta väristä, jonka tuloksena syntyivät Fiskarsin oranssikahvaiset sakset.

Fiskars Orange™ -väri rekisteröitiin viralliseksi tavaramerkiksi Suomessa vuonna 2003 ja Yhdysvalloissa vuonna 2007.

Fiskarsin toimitusjohtaja Kari Kauniskangas hienossa oranssissa solmiossa Fiskarsin Suomi 100 -juhlavuoden lehdistötilaisuudessa lokakuussa. Tilaisuudessa esiteltiin Fiskarsin Suomi 100 -kokonaisuus.

Fiskarsin menestys on niin paljon muutakin kuin sakset.  Kehitys, suunnittelu ja testaus kaikkiin tuotteisiin tehdään Suomessa. Pannutehdas sijaitsee myös Suomessa; Sorsakoskella. Pannujen ja kattiloiden tuotannossa käytetään myös kierrätettyä raaka-ainetta.

Iso edellä, pienet perässä. Tiedätkö kaikki ne asiat, jotka olet aina halunnut tehdä!? Mene ja toteuta ne.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#sakset #Fiskars