Kansainväliset vieraat osasivat mennä taloihin kutsumatta sisään; Tua Casaan murtauduttiin

On kiva saada vieraita, tosin mieluiten sellaisia, jotka eivät tule kutsumatta pakettiautolla pihaan ja suunnitelmissa viedä työmaalta kaikki rahaksi muutettava. Rakennustyömaa rosvous on kuulemma Suomessa aika järjestelmällistä. No, meidän parketit ja kaakelit ovat nyt turvassa lattioissa ja seinissä; lukot ovissa ja hälytysjärjestelmiä kameroineen asennentaan. Onneksi veljeni sattui paikalle, kun neljä mieshenkilöä teki taloihin tarkempaa tuttavuutta. Heillä olisi kaikilla lahjoja pikajuoksuun.

Toinen ammattini on tällä hetkellä taksikuski; uusi termi sille on Äiber. Yövymme vielä pari viikkoa vanhassa kodissamme ja ajan lapsia kouluun väliä Espoo-Helsinki vähintään kaksi kertaa joka aamu. Jos joku haluaa tietää, niin yhdeksän ruuhka Länsiväylällä on pahempi kuin kahdeksan. Ja siinäkin on usein viidestä minuutista kiinni, mihin aikaa pahin ruuhkaa pamahtaa päälle. Mutta aamut ovat itseasiassa, kiireestä huolimatta, ihania hetkiä aina yhden lapsen kanssa autossa kahdestaan.

Yksi asia on tullut rakennusprojektin kanssa tutuksi ja se on sortti. Jätteitä on viety peräkärryllä aivan hirveä määrä. Osaan myös nykyään käyttää mitä-lie-teollisuusimuria, joka imee sementtipölyn ja myös tyhjentää sen. Tosin suurin kunnia, ihan kaikesta, koko rakennusprojektista kuuluu äidilleni. En ikinä voisi lähteä tällaiseen projektiin yksin.

Rappusia valetaan ja väliaikaiset puutikasrappuset alkavat olla historiaa. Ei uskoisi kyllä vielä tässä vaiheessa, että muutto on edessä parin-kolmen viikon kuluttua.

Kellari tulee valmistumaan vasta loppuvuodesta. Tällä hetkellä siellä on runsaasti kaakeleita. Alakerran kylpyhuoneen laatat saimme toiselta työmaalta edullisesti; tosin omistajat toivat ne meille itse ja laskun saamme niistä myös.

Keittiössä on jo parketti paikoillaan; tammiparketti on väriltään vähän savunharmaa ja sopii hyvin tuleviin keittiökaappeihin.

Vaikka ollaan myöhässä, niin tämä valtava palapeli alkaa pikkuhiljaa valmistua.

Ehkä haaveista kuitenkin voi tulla totta -ainakin kovalla työllä.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

#työmaavarkaus #työmaa #rakentaminen #lauttasaari