Parasta sisustussuunnittelua on elää ihmisten kanssa joita rakastaa; Habitaressa

Äitini sai muutamia vuosia sitten kuvan kaltaisen tuolin, sille kuuluvan tuolikaverin ja samaan sarjaan kuuluvan pöydän lahjaksi. Kangas oli alkuperäinen sinapinkeltainen ja olimme kaikki sitä mieltä, että aika erikoisia olivat. Nyt tuolit ovat päällystetty harmaalla kankaalla ja pöydän pinta kunnostettu.

Tämän päivän hinta yhdelle tuolille on tuhansia euroja. Arvostettua designia ja kovaa huutoa tällä hetkellä. Tuolimalli oli näyttävästi esillä Habitaressa niin entisöityinä kuin uusina. Minä en ottaisi tuolia omaan kotiini, koska ympärilleen ei pidä valita designia ja trendejä, joita arvostetaan, vaan kalusteita, joista itse oikeasti pitää.

Tuoli on Carl-Gustaf Vilhelm Hiort af Ornäsin, suomalaisen sisustusarkkitehdin suunnittelema. Hän tuli 1950- ja 1960-luvulla tunnetuksi nojatuoleistaan ja muista olohuonekalusteistaan. Hiort af Ornäsin suunnittelemia kalusteita valmisti hänen perustamansa Puunveisto Oy Lauttasaaressa vuodesta 1945 lähtien. Pienten valmistussarjojen, muotoilun ja korkean laadun ansiosta Hiort af Ornäsin huonekaluista maksetaan designhuutokaupoissa korkeita hintoja.

Olen aina ihaillut Jukka Rintalan iltapukuja ja toivon, että saan joku päivä kunnian pukea sellaisen ylleni. Nykyään hänen kädenjälkeään näkee myös eri kodinsisustustuotteissa; lakanoista äänieristeisiin. Jukka Rintala tekee myös hyväntekeväisyyttä. Hän oli yksi taiteilijoista, joka lahjoitti taideteoksen Charity Dinner Galan hyväntekeväisyyshuutokauppaan. Lisätietoa ensi vuoden gaalasta: https://www.facebook.com/CharityDinnerGala/?fref=ts

Rintalan osastolla Habitaressa oli esillä runsaasti hänen tekemäänsä taidetta.

Habitaren näytteilleasettajien kirjo oli vaihteleva. Värikäs sohva herätti messuosastolla huomiota. Joskus vähemmän on kuitenkin enemmän.

Ihana Teuvo Loman on laajentanut osaamistaan mm. lasipöytiin. Teuvo suunnittelee myös keittiööni tiskipöydän ja kaapiston väliseen seinään lasiseinän. Lisätietoa laseista: www.lasiliike.fi

Kaikki mikä näyttää kivalta ei ehkä ole käytännössä kuitenkaan toimivaa. Vai mitä mieltä olette nahkaisista kylpyhuoneen vetimistä? Miltäköhän näyttävät kun on muutaman kerran tarttunut niihin märällä kädellä?

Yksi Habitaren löydöistä taloprojektiani varten oli kiukaat. Tulikiven osastolla hierottiinkin kauppoja ja toivon, että vielä ei ole liian myöhäistä lisätä hanaa saunaan. Se, että veden saa kiukaaseen saunasta suoraan on yksinkertaisesti kätevää.

Usein vanha on kauniimpaa kuin uusi; messuilla oli myös antiikkia. Kotona yhdistän aika ronskilla otteella uutta ja vanhaa.

Tilataidetta vai lepohetkiin?

Talooni tulee runsaasti lasia; rappusten kaiteista saunan seiniin. Rakentaminen koostuu valinnoista ja toiveesta, että tekee niitä oikein. Tarjonta on tänä päivänä runsasta ja on ollut ilo huomata, että olen voinut usein päätyä kotimaisiin valmistajiin.

Kierrätyskeskus oli myös esillä Habitaressa. He tekevät ihmisten hylkäämistä usein rikkinäisistä esineistä kokonaan uusia tuotteita.

Kodin pitäisi olla tarina siitä kuka olet ja sen sisältö pitäisi olla kokoelma esineitä, joita rakastaa. Kauniista esineistä ei ole tosin mitään iloa, jos ei elä kodissa ihmisten kanssa joita rakastaa.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#habitare #sisustus #teuvoloman #jukkarintala #Carl-GustafVilhelmHiortafOrnäsin #designtuoli