Fall in love & syksyn gluteenittomat herkut

Onnellisimmilla ihmisillä ei ole parasta kaikesta, vaan he tekevät parhaansa kaikesta. Joskus epäonni kääntyy myös onneksi. Minulla on keliakia -onneksi, sen takia syön paljon terveellisemmin.

Syksy on gluteenittomien herkkujen aikaa; kanttarellirisotto on yksi lempiruoistani. En ole ehtinyt vielä  metsään poimimaan sieniä; vaaleaa orakasta, suppilovahveroita ja kanttarelleja. Kaikki sienet ovat syötäviä -jotkut tosin vain kerran elämässä.

Tänä vuonna syksyyn on vaikeampi sopeutua, koska rusketusraidat jäivät tältä kesältä saamatta. Ei muutenkaan tarvitse edes kaipauksella miettiä, että rusketusraidat haihtuvat, mutta muistot jäävät, koska tämä kesä vain jotenkin meni; lähinnä töitä tehden.

Sanotaan, että ihmiset muuttuisivat kuin vuodenajat. Joskus jokin mikä näyttää kuolleelta valmistautuukin vain uuteen alkuun. Samalla jokainen uusi alku tulee toisen alun lopusta. Ihmissuhteissa joskus tulee tunne, että ei jaksa uusia alkuja. Syksy tuntuu koulujen alkamisen takia myös aina uuden vuoden alulta, kun kesä on taas edeltävän päättänyt. Herkkujen osalta syksy on ihanaa aikaa.

Uuden syksyn satoa; Lauttasaaressa kotipihalla kasvaa päärynäpuu. Päärynästä sanotaan, että se on epäonnistunut omena. Koskaan ei pitäisi vastata kun on vihainen, koskaan ei pitäisi luvata kun on onnellinen ja koskaan ei pitäisi tehdä päätöstä kun on surullinen. Minä teen niin aina. Ehkä syksy on paras aika yrittää oppia toimimaan toisin, vaikka kaikki päärynät onkin puusta pöllitty. Päärynä on selkeästi parempi kuin omena.

Syksy on myös rapujuhlien aikaa. En ole tunnetusti mitenkään erityisen eläinrakas; jos kotona on eläimen karvaa, se on lähinnä turkeissa. Mutta sitten tulee rapu, joka ei ole elintarvike, vaan elävä, tuntemiskykyinen eläin. En itse pystyisi keittämään elävältä rapua, mutta pystyn kyllä syömään kuolleen. Huulet ja eletty elämä eivät saisi saarnata kahta eri viestiä.

Jos uskoo, että jokin onnistuu, näkee mahdollisuuksia. Jos ei usko, näkee esteitä.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#syksy #usko #gluteeniton #kanttarellirisotto #päärynäpuu #rapujuhlat

kuvat Antti Sirviö

Neule Andiata www.andiata.com

Korvakorut Rubens www.rubens.fi