Anttilan hautajaiset; uskotko, että huusin nämä 385 €:lla!

Kukaan ei ole niin rikas, että voisi ostaa takaisin menneisyytensä; sitä on, mitä jättää taakseen. Samalla, kun täältä lopulta lähtee, niin ainoa asia, minkä saa mukaansa on se, mitä jättää taakseen.

Anttilan tarina alkoi vuonna 1952, kun Kalle Anttila perusti postimyyntiyritys Postitusliike Solpan. Silloin alkoi ilmestyä tunnettu postimyyntikuvasto Kuluttajan opas.  Anttilan esikuvina olivat amerikkalaiset postimyyntiyritykset. Tänään Anttila on käytännössä kuopattu.

Kun tänne synnytään, niin itketään ja kaikki muut hymyilevät. Elämä pitäisi elää niin, että kun täältä lähdetään, niin pitäisi lähteä hymyillen kaikkien muiden itkiessä. Eilen oli Sellossa Anttilan konkurssihuutokauppa; huutajia lähinnä hymyilytti; niin halvalla tavara lähti.

Epäonnistuminen on eräälainen kuolema ja Anttilan konkurssihuutokauppa oli mielestäni myös Anttilan ryöväys ja pisti miettimään; mikä on toisen yrityksen tavaran arvo?

Vuoden kuluttua Solpan perustamisesta, vuonna 1953, perustettiin Kalle Anttila Oy ja vuonna 1954 Suomen ensimmäinen ”alennustavaratalo” Helsingin Sörnäisiin. Mikä alkoi alennuksella, lähti alennuksella. Oli surullista katsoa miten pilkkahinnalla konkurssihuutokaupassa Anttila vedettiin alas. Käytetetyn tavaran arvo on se, minkä joku on siitä valmis maksamaan.

Toisen tappio on toisen onni. Kulutin huutokaupassa yhteensä 385 €. Ostin Artekin valmistamia punaisia nahasta tehtyjä palleja 6 kpl á 20 €.

Yhden ison kaatuminen auttaa montaa pientä yritystä ja yksilöä; minua myös! Huutokaupassa innostuu; jännityksestä, odotuksesta ja voittamisen riemusta -varsinkin jos sen tekee vielä taloudellisesti kannattavasti.

6 torsoa tulee löytämään tiensä liikkeeni ikkunaan á 15 €.

Anttila on historiansa aikana kuulunut sekä Tukolle, että Keskolle. Saksasta johdettu pääomasijoitusrahasto 4K Invest, jonka omistaja on luxemburilainen oli Anttilan viimeinen omistaja.

Reilusti yli 30 neliötä lattialaattoja yhteensä 60 €. Näistä tulee uuteen kotiini kellarikerroksen varaston, kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen lattiat.

Aiemmin tavarataloissa oli myös ruokaosasto, mutta Anttilan siirtyessä Keskon omistukseen ruokaosastot korvattiin Keskon omilla K-kaupoilla. Keskon omistuksesta irtautumisen jälkeen Anttila kuului Keskon kanta-asiakasjärjestelmään, K-Plussaan.

Liikkeessäni Bretellessä on myös lastenpukuvuokraamo. 2 lasten mallinukkea á 25 €.

Heinäkuun 19. päivänä 2016 Anttila haettiin ja asetettiin konkurssiin.

Mallinuken ”laatikkoalustoja” 4 kpl yhteensä 10 €. Näitä tulemme käyttämään Ferrari Charity Dinner Galan muotinäytöksessä.

https://www.facebook.com/CharityDinnerGala/?fref=ts

Vaaterekki 5 € löytää tiensä syyskuussa avautuvaan Bretelle Outlet:iin. Lisäksi ostin kaksi led valotaulua á 15 €.

Lasten t-paitoja 20 kpl yhteensä 20 €. Tyttäreni ja hänen ystäviensä kokoa; menevät jakoon.

Yritin huonolla menestyksellä lisäksi huutaa videotykkiä ja tätä kangasjulistetaulua ystävälle; aina ei voi voittaa! 🙂 Huutokaupassa innostuu, joten onneksi minulla oli mukana ulkoistettu järki; Nina! 😉 <3

On parempi ettei ole yhtään rahaa, kun että on velkaa rahaa. Miten meni noin niinku omasta mielestä Anttila?

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on

#huutokauppa #anttila #konkurssihuutokauppa