Kauneus on katoavaista, nälkä ei – Michelin-kokin kainalossa, Poggenpohl keittiössä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ Minut hurmattiin kuluneella viikolla ihanalla ruoalla, hyvällä seuralla ja upeilla keittiöillä Electroluxin Grand Cuisine -konseptin lanseeraustilaisuudessa Helsingissä.

Keittiössä design ei tarkoita vain ulkonäköä, vaan ensisijaisesti toimivuutta. Harva asia tehdään tänä päivänä myöskään kestämään – Poggenpohl keittiöt tehdään.

Poggenpohl keittiö rakennetaan tilauksesta. Suunnittelijat aloittavat blankosta paperiarkista ja asiakkaan toiveista. Koti, maut ja elämäntapa otetaan huomioon, ennenkuin suunnittelijat aloittavat luomaan keittiötä, joka suunnitellaan juuri siihen tilaan ja sen käyttäjälle henkilökohtaisesti. Jokainen kaappi, laatikko ja työtaso on kuin millimetrin tarkkuudella sopiva palapelin osa asiakkaan keittiöön, koska jokainen Poggenpohl keittiö on juuri niin yksilöllinen, kuin asiakaskin.

Illan upean menun olivat suunnitelleet Michelin-kokit Suomen Pekka Terävä ja Christian Mittermeier Saksasta (Christian kansikuvassa):

Salmon and dill, Shrimps and chili, Smoked whitefish and grilled leek, Carrot with tarragon and almond, Cold cucumber soup and sour cream, Pickled mushrooms and broccoli, Poultry liver terrine and blackcurrant, Lamb with rosemary and celery, Fermented blackcurrant beef and mushrooms

Main course station: Iberian pork with beans

Dessert: Cheeses: Scandinavian cheeses and onion jam, White chocolate mousse and berries, Apple and oats

Keittiö ei ole vain paikka, missä tehdään ruokaa. Keittiössä eletään elämää; ruokaa tehdään rakkaudesta lajiin ja rakkaudesta aterian jakajiin. Ennen sanottiin, että nainen, joka ei osaa tehdä ruokaa on yhtä hyödyllinen, kuin mies joka ei ole ”handyman”. Tänä päivänä miehet ovat usein vallanneet keittiöt. Ruoan tekeminen toiselle on näkyvää rakkautta ja tie naisen sydämeen käy niin vatsan kautta! 😉

(Nahkahousut by Andiata)

www.poggenpohl.com

1892 Friedemir Poggenpohl perusti pienen huonekaluyrityksen ja näyttelytilan. Hänen missionsa oli kehittää keittiötä. Siitä lähtien useat ”Poggenpohl sukupolvet” ovat jatkaneet yrityksen perinnettä. Saksalaiseen tapaan heidän keittiönsä on suunniteltu kestämään.

Poggenpohlin tarkoituksena on luoda keittiöstä iloinen kokemus. Onhan keittiö yksi kodin tärkeimmistä huoneista, paikka missä perhe kokoontuu ja missä jaettu nautinto ruokailun merkeissä alkaa. Poggenpohl tuo asiakkailleen sen ns. täydellisen keittiön elinikäisellä palvelulla.

Kuvassa ravintola Olon Harri Nuora ja Michelin-kokit Suomen Pekka Terävä ja Christian Mittermeier Saksasta.

Etusivu

Kannattaa säästää tilaa jälkiruoalle.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#poggenpohl #luksuskeittiö #keittiömaailma #pekkaterävä #christianmittermeier #michelin #michelinkokit

www.keittiomaailma.fi