Kun toinen lapsi varasti lapseni henkilöllisyyden

Kiusaaminen tappaa miljoonia lapsia vuosittain. Onko sinun lapsesi tappaja?

Luin kerran suomalaisesta äidistä, joka heitti kiusaajan kodin olohuoneen ikkunasta sisään polkupyörän, jotta pitkäaikainen kiusaaminen loppuisi. Äiti sai sakot ja tuomion; kiusaaminen loppui. Kun omaa lasta kiusataan, on aivan sama, onko vastassa lapsi vai aikuinen; äiti tekee IHAN MITÄ VAAN, jotta se loppuu, loppuu HETI.

Mutta kun huomaakin, että vastassa on itseasiassa koulu, joka ei kanna mitään vastuuta, eikä halua puuttua/hoitaa asioita, ennenkuin oikeasti tapahtuu rikos ja ruvetaan puhumaan viranomaisista; siinä vaiheessa ollaan kuitenkin jo lapsen kannalta myöhässä.

Tai kun koulussa irroitetaan lapsen polkupyörästä eturengas, pitääkö lapsen ensin kuolla, ennenkuin koulun on oikeasti pakko puuttua? Lapset viettävät vain pienen osan ajastaan koulussa ja vanhempien vastuulla on kasvatus. Mutta tilanteet tulevat eteen useinmiten koulussa, jolloin koulun asenteella ja toimilla on valtavan tärkeä merkitys.

Koulut alkavat parin viikon kuluttua. Tuleeko sinun lapsesi olemaan kiusaaja tai kiusattu?

Ilkeys on merkki heikkoudesta. Aikuinen, joka ei puutu kiusaamiseen, on pahempi kuin kiusaaja; syyllinen, ilman tuomiotakin. Kiusaaminen on kuin savu, sekin voi tappaa.

Jos lastasi kiusataan, se ei tarkoita, että se olisi lapsen vika tai hänessä olisi vikaa. Kiusaaminen ei aina ole loogista ja lapselle syillä ei ole merkitystä, merkitystä on sillä, että sitä tapahtuu.

Ei ole mitään merkitystä tietääkö lapsi, mikä on oikein, jos hän ei tee, mikä on oikein. Kiusaaminen on aina väärin.

Toisen henkilöllisyyttä ei voi varastaa. Siinä vaiheessa, kun toisen lapsen nimellä avataan Instagram tili, se on jo rikos. Silloin kun sellaisen tekee -sisältöä sen kummemmin kommentoimatta-, siitä jää onneksi jälki, jälki siitä, kuka sen on tehnyt. Se jälki minkä se kiusattuun jättää, ei ole mustelma vaan jotain paljon ikävämpää; mustelma paranee ajan kanssa, sisin ei välttämättä koskaan.

Kiusaajan oikeudet ylittävät kiusatun. Kiusaajan vanhemmille esimerkiksi annetaan kiusatun vanhempien yhteystiedot, mutta ei päinvastoin. Koulu ei myöskään välttämättä järjestä perheiden välisiä tapaamisia, jolloin kiusattu ja hänen perheensä jäävät yksin. Ainoa tapa saada asiaa eteenpäin on tehdä rikosilmoitus. Miksi pitää mennä niin pitkälle? Tosin on hyvä huomioida, että joskus pahin kiusaaja onkin opettaja.

Ihminen joka rakastaa itseään, ei vahingoita toisia. Mitä enemmän vihaa itseään, sitä enemmän haluaa muiden kärsivän. Kiusaaja on usein onneton; kokee, että häntä ei rakasteta, huomioida tai arvosteta. Onko kiusaava lapsi tulos onnettomista kotioloista? Jotta kiusattuja ei ylipäätään olisi, pitää ensin pitää huoli, ettei lapsista tule kiusaajia.

Mitä minä aion tehdä asian hyväksi? Seuraava Charity Dinner Gala järjestetään kiusaamisen estämisen hyväksi. FERRARI Charity Dinner Gala järjestetään kolmannen kerran 3.3.2017 Restaurant Pörssissä.

Lisäinfoa: https://www.facebook.com/CharityDinnerGala/?fref=ts

Koska teot puhuvat lujempaa kuin sanat; voi pyytää anteeksi kerta toisensa jälkeen, mutta jos teot eivät muutu, niin sanoista tulee merkityksettömiä.

Kiusaaminen ei ole vain lasten ongelma. Kateus on myös yksi syy kiusaamiseen:

http://www.gloria.fi/blogit/tua_casa/jos_kateus_olisi_kuume_koko_maailma_olisi_sairaana

Kerro tytölle, että hän on kaunis, hän muistaa sen hetken. Kerro tytölle, että hän on ruma, hän muistaa sen lopun ikänsä.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on

#Charitydinnergala #kiusaaminen #kateus #koulukiusaaminen #vanhemmanvastuu #henkilöllisyysvarkaus