Seinät kantavat, mitä itse ei jaksa -Tua Casa alkaa näyttää talolta.

Huolehtiminen on vähän kuin keinutuolissa istuisi; vauhti voi olla kovakin, mutta mihinkään ei pääse. Talon rakentaminen on jäljessä, mutta päivä päivältä se menee eteenpäin. Joskus tuntuu, että hukkuu ja kuitenkin pitää vaan oppia samalla uimaan ja uskoa, että kaikki menee hyvin.

Se, että tuntee kaiken vai, että ei tunne mitään; vaikea sanoa kumpi on pahempi. Ehkä tunnemme itsemme tyhjäksi, koska meistä jää aina palanen kaikkeen, mitä on joskus rakastanut. Talo on vielä kuin tyhjä kuori, mutta, jotta sen voi täyttää, sen pitääkin olla tyhjä. Tyhjästä rakentuu vielä koti, jonka seinät kantavat, mitä itse ei jaksa.

Ensi viikolla alkaa seinien rappaus. Sähköt on merkitty ja viimeiset muutokset tehty. Myös valaistukseen tehtiin viime hetkellä merkittäviä muutoksia ja kattolevyjä on jouduttu irroittamaan; parempi myöhään kuin liian myöhään. Ensi viikolla näyttää sisältäkin jo aivan erilaiselta.

Talon noustessa pystyyn olen tehnyt muutoksia seinärakenteisiin. Olen lisännyt seinän mm. eteisen ja olohuoneen väliin, koska se suojaa katseilta. Se, että pääsee eteiseen, ei tarkoita, että pääsisi sisään.

Keittiön ja ruokasalin väliin lisäsin myös toisen seinän. En halua, että ruokapöydästä katsoo suoraan tiskipöydälle; täydellisyyttä epätäydellisyydessä. Ei kannata pelätä muutoksia, muutokset vievät uuteen alkuun.

Kukaan ei ole niin tyhjä, kuin ihminen, joka on täynnä itseään. Ja mikään ei tyhjene tehokkaammin rakentamisessa kuin kukkaro. No, mieluummin tyhjä kukkaro, kuin tyhjä pää.

Yhdenkään huoneen katto tai muoto ei ole tasainen. On kulmia ja mutkia, niinkuin elämässä; tasaisuus on tappavaa ja persoonallisuus inspiroivaa. Valintojen tulee heijastaa toiveita, ei pelkoja. Toivottavasti en ole ole liian toiveikas lopputuloksen suhteen, koska jotkut valintani ovat merkittävästi valtavirrasta poikkeavia, mutta toisaalta vain kuolleet kalat menevät virran mukana.

Hiljaisuus ei ole tyhjyyttä, se on vastaus kaikkeen.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.