Paras matka elämässä on tulla puolitiehen vastaan -autolomalle Siljalla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ Elämä on kuin kirja ja ne, jotka eivät matkusta, lukevat vain yhden sivun. 3 lastani, äitini, minä ja 2500 km:in automatka Ruotsin Ystadiin ja Tanskan Legolandiin alkoi Turusta Tallink Siljalla.

Lähdimme lasteni ja äitini kanssa Turusta Tukholmaan Tallink Siljalla. Autojen pakkaaminen laivaan on kuin palapelin rakentamista. On hyvä huomioida, että maasturin katolla oleva Thule boxi tekee siitä korkeuden takia pakettiauton. Sisäänajo sujui tehokkaasti ja loma oli valmis alkamaan.

Kun matkustaa kolmen lapsen kanssa, niin tavaraa on paljon. Ja koska anoppia ei ole, niin kattoboxiin saa paljon tavaraa pakattua, joka taas antaa lisää tilaa auton sisätiloihin. https://www.thule.com/fi-fi/fi

Parhaat lahjat mitä lapselleen voi antaa ovat juuret vastuullisuuteen ja siivet itsenäisyyteen. Tallink Siljan laiva on lasten seikkailu, jossa vanhemmat voivat antaa vähän siimaa, mutta tärkeää on olla mukana, niin jakamassa elämyksiä, kuin vahtimassa.

Kun saavuimme Tukholmaan, alkoi pitkä ajomatka kohti Ystadia. Valitsimme siksi lähdön Turusta, koska laiva saapuu aikaisin aamulla Tukholmaan ja pystyimme välttämään Tukholman aamuruuhkat.

Katse lepää upeissa maisemissa. Kun saavuimme Ystadiin edessämme oli upeat hiekkarannat ja henkeä salpaavat maalaismaisemat. Jokainen päivä pitäisi tuntua päivältä rannalla.

On ihanaa pukea pikkutyttöjä pikkutytön vaatteisiin -matkalle, arkeen tai juhlaan. http://www.zalekua.fi/

Olimme Ystadissa myös sisareni mökillä. Sisareni tytär ja tyttäreni ovat samanikäisiä ja olivat erottamattomia.

Ystadista matka jatkui kohti Tanskaa ja Legolandia. Matkalla Ruotsista Tanskaan ylitetään monta mahtavaa siltaa.

Sitten saavuimme Legolandiin; olen ollut siellä itse lapsena 2 kertaa. Paikka on muuttunut aika paljon ja sinne vierailuun on hyvä varata 2 päivää.

Aikuinen on terve, silloin kun hän leikkii.

Legolandissa voi huuhtoa myös kultaa. Emme muista päiviä, vaan hetkiä. Muistan myös oman kullanhuuhtomisen Legolandissa lapsuudestani. Omien lasten kautta, sitä elää myös omia lapsuuden muistoja uudestaan.

Vaikka sää ei suosinut ihan koko aikaa, niin se ei menoa haitannut. Muutenkin kesäkuu oli hyvä ajankohta vierailla Legolandissa, koska jonot huvipuiston laitteisiin olivat lyhyitä.

Piraattihuoneessa yöpyminen oli osa elämystä ennenkuin lähdimme taas paluumatkalle. Istuimme autossa pitkiä matkoja ja lapset viihdyttivät itseään osan matkasta Ipadeillä ja videoilla. Takapenkki hiljaisena, etupenkki onnellisena, jokaisen laitteen äänet pysyivät makeissa kuulokkeissa ja akut laduttuina varavirtalähteillä! Vahva suositus! http://bluebiit.com

Peukaloisen retket villihanhien seurassa (ruots. Nils Holgerssons) tulivat myös automatkalla vastaan!

Paluumatka häämötti ja oli aika ajaa Silja Serenadin sisään ja palata kotiin Helsinkiin. Laivaan ajo sujui taas järjestelmällisesti ja tehokkaasti. Pitkän ajomatkan jälkeen odotimme jo kuumeisesti laivaan pääsyä.

Harri Hylkeellä oli halaus valmiina odottamassa. Laivassa on mm. täysin uudistetut lasten leikkitilat. Eri ikäisille lapsille oli järjestetty ohjelmaa koko risteilyn ajaksi. Siljan laiva onkin kuin kelluva huvipuisto.

Silja pysähtyi myös Ahvenanmaalla. Tämän matkan voisi tehdä kokonaisuudessaan ensi vuonna uudestaan.

Myös vähän isommat lapset huomioitiin risteilyohjelmassa. Ohjattu toiminta oli hyvin järjestettyä ja lapset olivat haltioissaan.

Laivalla oli paljon matkustajia ja emme olleet varanneet etukäteen ravintoloista pöytää, joten ratkaisuksi löytyi FASTLANE! Ruoat sai nopeasti; vaihtoehtoja oli runsaasti, niin lasten kun aikuistenkin makuun! Tästä oppineena teemme seuraavalla kerralla ennakkoon kuitenkin pöytävarauksen.

http://www.tallinksilja.fi/etsi-matka

Parasta muistoissa on tehdä niitä yhdessä. Ei ole mitään tärkeämpää jaettavaa kuin rakkaus.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on

#siljalicious #siljastars  #SiljaSymphony #SiljaSerenade #BalticPrincess #SiljaGalaxy #HarriHylje