Suomalaisten jahti Monacossa eturivissä suoraan radan vieressä; Ruhtinas Albert II ja Victoria Silvstedt viereisellä jahdilla!

Monacossa kilpaa ajaminen on kuin ajaisi polkupyörällä talossa. Kisat näkeekin parhaiten televisiosta; juhlahumuun pääsee parhaiten mukaan jahdeilla. Olen ystäväni Bettina Procopen luona Monacossa vierailulla. Hän on asunut Monacossa jo reilu kymmenen vuotta. Olimme hänen kanssaan nauttimassa ystävien jahdilla F1- kisatunnelmasta.

Suomalaisten 125 jalkaisen jahdin viereisellä jahdilla vietettiin häitä. Vieraina olivat mm. Monacon ruhtinas Albert II  ja Ruotsalainen malli Victoria Silvtedt. 41-vuotias Victoria on pysäyttävän näköinen kaunotar!

Ruhtinas Albertilla on poika Togolaisen lentoemännän Nicole Costen kanssa ja tytär Jazmin Grace (s. 1992) amerikkalaisen tarjoilija Tamara Rotolon kanssa. Ruhtinatar Charlene on Monacon ruhtinatar; ruhtinasparille syntyi 2014 kaksoset, tyttö ja poika. Ensin syntynyt tyttövauva Gabriella Thérèse Marie, Carladèsin herttuatar. Pari minuuttia myöhemmin syntynyt poikavauva Jacques Honoré Rainier, Baux’n markiisi ja hän on Monacon kruununperillinen.

Monacon satama on kuuluisa hulppeista jahdeistaan. Erityisen täynnä huviveneitä satama on juuri nyt ajettavan F1-osakilpailun aikaan, jolloin miljonäärit eripuolilta Eurooppaa saapuvat Monacoon nauttimaan kisa tunnelmasta. Hinnat ovat ravintoloissa sen mukaiset; kalleimmat annokset voivat maksaa tuhansia euroja, pulloista puhumattakaan.

Ajojen meteli on valtava ja jahdit siirtyvät rannasta 5 metrin päähän, jotta mahdollisen onnettomuuden lennättämät irtokappaleet eivät aiheuttaisi katsojille vaaratilanteita. Ihmisiä kuljetetaan jahdeille kumiveneillä ajon aikana.

Monacon ruhtinaskunta eli Monaco on Euroopan valtio. Se on pinta-alaltaan maailman toiseksi pienin itsenäinen valtio heti Vatikaanin jälkeen; pinta-ala on 1,95 neliökilometriä, ja asukkaita on noin 30 500. Suomalaisia Monacossa asuu kymmeniä.

Suorat tiet ovat nopeille autoille, mutkat nopeille kuskeille.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

PS. Pahoittelut kuvien laadusta; aika hankkia uusi kännykkä! 🙂

#Monaco #F1 #jahti #MonteCarlo