Helmet eivät makaa rannalla, jos haluat yhden; sukella tai voita upeat helmikorvakorut!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ Joskus aidon ja hyvälaatuisen kopion toisistaan erottaminen on hankalaa. Yksi aito helmi on parempi kuin nauhallinen tekohelmiä. Nyt voit voittaa ihanat aidot Rubensin helmikorvakorut! (kilpailu blogin lopussa)

Helmet ovat jo vuosisatoja suuressa arvossa pidettyjä luonnonkiviä; jalokiviä. Niitä on käytetty koruina ja maksuvälineinä jo antiikin aikana Kreikassa ja Roomassa, sekä muinaisessa Kiinassa ja Egyptissä.

Aito helmi mukailee ihon lämpötilaa, kopio tuntuu kylmältä. Oikea helmi on pinnalta ytimeen saakka samanvärinen, tosin pieniä sävyeroja eri helmiäiskerroksissa saattaa olla. Aidon helmen väri on kopion väriä syvempi ja aito helmi on myös painavampi kuin kopio.

Aidosta helmestä saa varovasti raaputtamalla irtoamaan hienoa helmiäispölyä, ilman että helmen ulkonäkö kärsii. Aidon helmen pinta on myös hieman epätasainen. Tekohelmen pinta vaurioituu raaputtamisesta samantien ja ohuen helmiäiskerroksen alta muovi tulee näkyviin. Muovi on aina muovia.

Oikein säilytettynä aito helminauha pysyy hyvänä vuosikymmeniä. Laadukkaassa helminauhassa sen solmut ovat tasaisia ja ihan helmissä kiinni oleva huolellinen solminta takaa kestävän lopputuloksen. Jos helminauha katkeaa, niin helmet eivät kieri toisistaan erilleen ja katoa, koska ne on erilleen sidottu toisistaan; vain yksi helmi putoaa.

Jos helminauhaa käyttää päivittäin, punonta tulisi uusia vuosittain, koska helminauhoissa käytettävä helmisilkki venyy käytössä ja nauha löystyy.

Helmikorua ei koskaan saa puhdistaa puhdistusaineilla eikä puhdistuksessa tule käyttää hankaavia aineita tai välineitä. Likaantuneen helmikorun voi pestä erittäin miedolla saippuavedellä ja kuivata varovasti pehmeällä liinalla.

Helmen laatuun ja arvoon vaikuttavat helmen koko, väri, hohto, helmiäiskerroksen paksuus, helmen muoto, pintavirheet ja viimeistely. Viljeltyjen helmien hinnat vaihtelevatkin suuresti. Kalleimmista yksittäisistä Etelämeren helmistä on maksettu satoja tuhansia euroja, kun halvimman makean veden helmen saa muutamalla eurolla.

Rubenssin helmivalikoimissa on laaja oma mallisto Etelämeren- ja Tahitihelmikoruja klassisen eleganteista malleista huikeisiin luomuksiin.

Lähes kaikki nykyään myynnissä olevat helmet ovat viljeltyjä helmiä. Luonnonmukaisia aitoja helmiä näkee nykypäivänä lähinnä antiikki- tai perintökoruissa. Viljellyt helmet ovat myös aitoja luonnon jalokiviä, niissä vain ihminen auttaa helmen alkuupanossa. Oikea helmi syntyy, kun simpukka alkaa kehittämään mikroskooppisen ohuita helmiäiskerroksia sen sisälle laitetun ärsykehipun ympärille.

Yksi Tahitihelmisimpukka tekee kerrallaan vain yhden helmen, kun taas makeanveden helmisimpukka saattaa tehdä kerralla useita kymmeniä helmiä.

Rubens on kantakaupungin kauppakadun vilskeessä sijaitseva täyden palvelun kultasepänliike, säkenöivä helmi Helsingin sydämessä. Värikkäitä jalokiviä, upeita helmiä ja uniikkeja koruja, tyylikkäässä liikkeessä.

Sieltä löytää sateenkaaren värein välkehtivät jalokivet , kauneimmat helmikorut sekä mahdollisuuden tehdä uskomattomia löytöjä vanhojen korujen osastolta, vintage- valikoimasta.

Rubens Oy http://www.rubens.fi/

Korkeavuorenkatu 13, 00130 Helsinki, p. 09-624 934, rubens@rubens.fi

Ja sitten itse kilpailuun! VOITA UPEAT Makeanvedenhelmikorvakorut hopeakoukulla!

Arvonta suoritetaan pe 26.5.2016 ja julkaistaan viikonlopun aikana. Näin osallistut:

JAA BLOGI Facebookissa ja kommentoi mikä on sinun elämäsi helmi!

Tuan pukee kotimainen ANDIATA.  http://www.andiata.com/

Andiatan kevät mallistoa näet myös aiemmassa blogissani, jolloin olin mallina heidän asiakasillassaan:

http://www.gloria.fi/blogit/tua_casa/andiatan_ostosillassa_amatoorimallin_kengissa_miran_kanssa

#helmi #Rubens #andiata #voita