Samaa virhettä ei voi tehdä kahdesti, toisella kertaa se on valinta

”Jos rakastat kahta, valitse jälkimmäinen, koska jos olisit oikeasti rakastanut ensimmäistä, et olisi koskaan rakastunut toiseen.” Se mikä pätee ihmissuhteissa, pätee myös kaakeleissa, keittiöissä, hanoissa, kylpyammeissa, kiukaissa ja takoissa. Elämä on valintoja, joiden takana pitää seistä.

Tosin virheitä sattuu ja se ei ole niinkään, miten tekee virheitä, vaan miten ne korjaa. Valinnat jättävät jälkiä, mutta omiin valintoihin pitää pystyä luottamaan; edes kaakeleita ei vaihdeta kuin paitaa. Samaa virhettä ei voi myöskään tehdä kahdesti, koska toisella kertaa se on jo valinta.Lähes 70% talosta on jo valmiina. Talon piirrustuksiin oli vaikeaa piirtää sähkösuunnitelmia, mutta nyt kun myös sisäseinät ovat pystyssä, oli helppo nähdä omat virheet. Spraypullo kädessä maalasin rukseja jo suunniteltujen pistorasioiden päälle ja tein suunnitelmia uusiksi; onneksi sain myös apua eri tahoilta. Näitä virheitä, kun ei sitten enää valmiissa talossa korjata. Tässä vaiheessa pystyy jo näkemään, mihin tulee tyyny, mihin öisin päänsä laskee.

Jokainen pistorasia maksaa ja ylimääräiset näyttävät myös rumilta sisustuksessa. Tosin ei kahta ilman kolmatta.

Ikkunaostoksille voi mennä myös kirjaimellisesti. Lattiasta kattoon olevat keittiön ja ruokailuhuoneen ikkunat eivät tosin houkuttele juoksentelemaan kotona alasti.

Kolmen kerroksen väkeä; lapset ylhäällä ja äiti kellarissa.

Mikä näyttää hyvältä paperilla, voi näyttää myös hyvältä luonnossa. Talo alkaa tuntua jo talolta ja kun sen rappusia kiipeää, on vaikea uskoa, että se on kohta koti.

Kun uskoo, että voi, on jo puoliksi perillä.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#sähkösuunnitelma #talonrakennus #työmaa