Ylellinen pääsiäiskattaus Dubain Palmusaarella, sekä keltainen tulppaani ja toivoton rakkaus

Ei olisi joulua ilman pääsiäistä, niinkuin ei ole pääsiäistä ilman suklaamunia ja tulppaaneja. Vietin pääsiäisen tänä vuonna Dubaissa, missä se näkyi yllättäen joka puolella, vaikka muslimit eivät juhli pääsiäistä.

Dubaissa elämä on aktiivista ja kanssakäymistä ystävien kanssa on paljon; kodeissa ja kodin ulkopuolella.

Dubaissa pöytäkattausten kangastrendeissä ovat pinnalla hohtavat kankaat, joissa varsinkin  kultaa näkyy runsaasti. Kattauksissa näkyy teema voimakkaasti ja runsaus; sanonta ”more is more” pätee ja liian yksinkertainen kattaus viestittää, että vieraita ei arvosteta. Kattauksen eteen nähdään vaivaa ja mikään ei ole ns. liikaa. Kuvan kattaus on Dubaissa asuvan suomalaisen perheen kodista ja emännän mukaan paikalliseen makuun kattaus olisi voinut olla huomattavasti runsaampi.

Pääsiäisen väri on keltainen. Se on ilon, vilpittömyyden ja avoimuuden väri, jolla on rohkaiseva, piristävä ja hermoja vahvistava vaikutus. Tulppaani ilahduttaa puutarhassa ja tuo kevään tullessaan! Keltainen tulppaani mielletään usein pääsiäiskukkana, mutta se viestittää myös toivotonta rakkautta.

Kukkien kieltä voi tulkita monin tavoin. Kukkien lukumäärä, värit ja itse kukan laji kertovat oman tarinansa.
Kukkien lukumäärä viestittää:
1 kukka  – Olet kaikkeni. Rakastan sinua!
2 kukkaa  – Haluan tavata sinut yhä uudelleen.
3 kukkaa  – Haluaisin olla kanssasi kahden.
4 kukkaa  – Kunnioitan sinua, mutten vielä rakasta.
5 kukkaa – Minä rakastan sinua.
6 kukkaa   -Toivon, että paranet pian, En usko lupauksiisi.
7 kukkaa – Kosinta
8 kukkaa  – Olen sinun kunnes kuolema meidät erottaa.
9 kukkaa  – Kunnioitan sinua ja olen aina ystäväsi.
10 kukkaa  -Haluan tehdä kaikkeni hyväksesi.
11 kukkaa  -Olen aina ystäväsi, mutta rakkautesi ei ole vielä herännyt.
12 kukkaa  -Meillä on vaikeuksia, mutta uskon kaiken  järjestyvän.
13 kukkaa   -Minä vihaan ja halveksin sinua.
Suomessa tosin ei tarvitse niin paljon miettiä; kun mies vie kukkia naiselleen, niin hän on yksinkertaisesti pettänyt! 😉 😉 Jokaisessa vitsissä on aina osa totta, mutta jokaisesta kukasta pitäisi vaan iloita aidosti ja kiittää; jos kukkia nimittäin haluaa saada toistekin. Ilo saada; ilo antaa.

Pääsiäinen -ainoa ajankohta, kun kannattaa pitää munat yhdessä korissa.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.