Maalaamalla pääsin karkuun, lähtemättä kotoa

Tuart; ei ole tärkeää osaanko maalata, vaan se, että maalaan. Jokaisen taulun takana on päällimmäisenä sen hetken tunne. Onneksi iloa on ollut enemmän kuin surua. Ja onneksi akvarellivärit kuivuvat nopeasti; odottaminen kun ei ole koskaan ollut vahvuuteni.

Tartuin pensseliin ensimmäistä kertaa keväällä 2015, kun järjestimme ensimmäisen Charity Dinner Galan hyväntekeväisyyshuutokaupalla. Huutokaupassa oli tunnettujen naisten merkkikäsilaukkuja ja siitä tuli myös teema ensimmäisiin tauluihini.

Kaken Kehys Lauttasaaressa on kehystänyt jokaisen tauluni. Mielestäni on ihanaa, että vaikka tulenkin sinne kaikenmaailman maalausteni kanssa, niin he ottavat minut aina tosissaan ja aidosti aina auttavat löytämään juuri sille taululle, sen oikean kehyksen. Kehys kun on taulusta puolet.

Farfar, isäni isä oli oikeasti taiteilija. Hän merkitsi aina näyttelyssä tietyt taulut punaisilla tarroilla myydyiksi; taiteilijalle kun on vaikeaa luopua töistään, koska samalla luopuu palasta elämäänsä.

Minun maalaamisessa ongelmaksi tosin jossain vaiheessa tulee se, että vaikka itse tauluja omille seinille ripustankin, niin jossain vaiheessa seinät loppuvat. Hienot kehykset ovat myös arvokkaita ja sijoituksia jo itsessään, joten jossain vaiheessa pitää varmaa kehittää toinen tapa purkaa sisintään.

Nyt järjestämme taas uutta Charity Dinner Galaa, jossa on hyväntekeväisyystaidehuutokauppa Kummien hyväksi. 30 upeaa täysin toisistaan poikkeavaa teosta on mukana. Niihin voi tutustua gaalan facebook sivuilla: https://www.facebook.com/CharityDinnerGala/?ref=hl

Minun ”juttuni” maalauksissa ovat mietelauseet. Olen harrastanut niitä aina ja yllättäen ne tulivat myös tauluihin. Eri taiteilijat erottuvat toisistaan juuri sillä; omalla tyylillä, ei pelkästään sillä, että onko joku hyvä tai huono, kauneus kun ylipäätään on katsojan silmässä ja jokainen taiteilijakin on ollut ensin amatööri.

Hienoissa kehyksissä on myös se hyvä puoli, että ne tekevät vähän huonommastakin paremman ja taulunhan voi aina maalata uudestaan. Olen antanut myös lasten maalata isoillekin kanvaksille. Ne voi helposti kierrättää ja maalata uudestaan, kun pohjan maalaa mustalla. Autotaulun allakin on ollut poikani maalama pupu. Ehkä jonain päivänä autot kannattaa raaputtaa pois.. 😀

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

PS. Tervetuloa huutamaan taidetta Kummien hyväksi 4.3. Kalastajatorpalle!