14.2. ystävänpäivä -Tiedätkö sinä tarinaa sen takana?

Tarina Valentine -ystävänpäivästä alkaa kolmannella vuosisadalla eläneestä Roomalaisesta keisari Claudius II:sta ja kristitystä marttyyri Valentinuksesta. Roomalaiset palvoivat 12 jumalaa ja saivat kuolemantuomion, jos olivat tekemisissä kristittyjen kanssa.

Mutta edes kuoleman uhka ei estänyt Valentinusta uskomasta Kristukseen, minkä seurauksena hänet vangittiin.

Valentinuksen elämän viimeisien viikkojen aikana tapahtui kuitenkin jotain merkittävää. Vanginvartija huomasi, että Valentinus oli oppinut mies ja pyysi tätä opettamaan kaunista, mutta sokeaa tytärtään Juliaa. Kaunis Julia oli nokkela ja Valentinus luki hänelle tarinoita Rooman historiasta. Hän kuvaili luonnon ja kertoi jumalasta. Julia näki maailman Valentinuksen silmien kautta; luotti hänen viisauteensa.

”Valentinus, kuuleeko jumala meidän toiveemme?” Julia kysyi eräänä päivänä.

”Kyllä lapseni, hän kuulee jokaisen.”

”Minä toivon ja rukoilen, joka aamu ja ilta, toivon että näkisin. Haluaisin nähdä kaiken mistä olet minulle kertonut!”

”Jumala tietää, mikä meille on parasta, meidän täytyy vain uskoa häneen.” Valentinus sanoi.

”Oh, Valentinus, minä uskon!”  Julia sanoi hartaasti.

He istuivat hiljakseen ja rukoilivat. Yhtäkkiä kirkas valo täytti sellin. Julia kirkaisi: ”Valentinus, minä näen!  Minä näen!”

Viimeisenä iltanaan ennen kuolemaansa Valentinus kirjoitti viimeisen viestin Julialle muistuttaen, että Julia pitäisi jumalan lähellään. Hän allekirjoitti viestin: ”From your Valentine.”  Tämä lause välitettiin Julialle seuraavana päivänä, Helmikuun 14. päivänä.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.