Tapettitaidetta 1700-luvun Suomatkan ratsutilalla

Joskus sitä pystyttää seinät, ei pitääkseen ihmiset ulkona, vaan nähdäkseen aikooko hän kaataa ne. Minä pääsin jouluna vierailemaan veljeni perheen Suomatkan ratsutilalle, Kangasalalle, jonka seinillä on koko tapettien kirjo -joka toimii sisustuksellisesti kaikessa runsaudessaan. Eteisen vanhanajan asustetapetti miellyttää erityisesti silmääni, koska se osuu niin lähelle työtäni. Voisin ajatella käyttäväni paperia mm. lahjapakkauksien paketointiin.

Keittiön tapetin joutsenet ja shakkinappulat kertoivat talon ylväydestä.

Kylpyhuoneessa on kuin puutarhassa.

Vanhan ajan sotilaskypärät ruututapetin päällä tekivät mielenkiintoisen kontrastin hallissa.

Tuvan tapetti, verho ja seinälaudoitus yhdistelmä on täydellinen omassa ympäristössään.

TV:huoneen tapetti henki hedelmäpuutarhaa, mikä ympäröikin ratsutilaa.

Kuka ei haluaisi herätä linnunlauluun. Masterbedroomin makuuhuoneen seiniä koristivat talitiaiset.

Porraskäytävän tapetointi oli yhdellä sanalla kuvattuna mahtipontinen.

Salin kultainen tapetti loi tilaan juhlan tuntua.

Omilla seinillä tulen lähinnä käyttämään maalia. Tosin niissäkin on nykyään paljon vaihtoehtoja ja maalaustapoja, niin että taivas on rajana. Seinät eivät ole vain seiniä, niillä on suuri merkitys kodin sisustuksessa.

Talo rakennetaan seinistä, koti rakkaudesta.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro #kaukolämpö #Lontoo #pommi #Harrods #Sorel #makuuhuone #piparkakku #Ray-Ban #Black Friday #taivas #adventti #joulukalenteri #joulusiivous #ystävyys #joulutorttu #sydän #joulusiivous #katto #joulukuusi #joulukattaus #LuinSpa #Espoo Blues #CCM #Jääkiekkosynttärit #Joulukuusi #usko itseesi #Suomatkan ratsutila