Perinteinen kuusen haku kellarin kätköistä

”Äiti, onko tämä tekokuusi?”  Tua: ”On.” Tyttäreni: ” Miksi, miksi meillä on tekokuusi?”

Meillä on ollut sama kuusi jo 10 vuotta. Kun olin lapsi, meillä oli perinteenä mennä Karjaalle perheen metsiin etsimään papan kanssa sitä täydellistä kuusta ja samalla veimme suvun joulupaketit. Tänä päivänä olen töissä liikkeessäni Bretellessä aina viimeiseen asti ja kuusen hakuperinteet ovat jääneet työkiireiden alle. Siinä samassa lapseni jäävät ilman perinteistä kuusen hakureissua ja metsässä tarpomista. Ehkä ensi jouluna voin jo tehdä kaiken toisin. Lapsetkin alkavat kaikki olla sen verran isoja, että jaksavat etsiä sitä täydellistä joulukuusta.

Tekokuusen plussat

1. Suurin syy miksi minulla on tekokuusi; se ei varise ja on helppohoitoinen.

2. Luonnon kannalta monivuotinen tekokuusi on ns. kestävää kuluttamista.

3. Sopusuhtainen ja laadukas tekokuusi näyttää aidolta ja kauniilta, varsinkin kun sen hukuttaa koristeisiin.

Tekokuusen miinukset

1. Se on tekokuusi.

Joulukuusen koristeeni ovat muistoja maailmalta. Luistinjoulukuusenkoristeet ovat Kanadasta. Niitä oli harmikseni jäjellä koko liikkeessä vain kaksi. Kanadassa on ihania joulukuusenkoristeisiin erikoistuneita liikkeitä. Kristalliset viinirypäleterttukoristeet ovat myös Kanadasta.

Toisenlaista faktaa Joulupukista: 

1. Tietoon ei ole tullut lentävää porolajia. 300 000 eläinlajia on tutkimatta (suurin osa näistä on hyönteisiä). Ei ole täysin mahdotonta, että Joulupukin lentävät porot ovat tosiaan olemassa.

2. Maailmassa on n. 2 miljardia lasta (alle 18-vuotiasta), mutta koska Joulupukin toimialueeseen eivät kuulu Muslimit, Hindut, Juutalaiset ja Buddhalaiset, Joulupukki vierailee vain noin 15 % maailman lapsien luona (378 miljoonaa). Koska taloudessa on keskimäärin 3,5 lasta, Joulupukki vierailemaan 108 miljoonassa kodissa. (Olettaen että jokaisessa perheessä on ainakin yksi kiltti lapsi)

3. Joulupukilla on 31 h aikaa työskennellä, kun ottaa huomioon eri aikavyöhykkeet ja maapallon pyörimisliikkeen, olettaen että hän matkustaa loogisesti idästä länteen. Joulupukille tulee 967,7 vierailua sekunnissa. Jokaisessa talossa Joulupukilla aikaa noin 1/1000 sekuntia parkkeerata, hypätä alas reestä, jakaa lahjat, juosta takaisin rekeen ja matkustaa seuraavaan taloon. Nämä 108 miljoonaa pysähdystä tekee kokonaismatkaksi noin 140 miljoonaa kilometriä. Tämä tarkoittaa sitä, että Joulupukin reki kulkee noin 1040 kilometrin sekuntinopeutta, 12 500- kertaisella äänennopeudella. Vertailun vuoksi, normaali poro kulkee nopeimmillaan noin 25 km/h.

4. Reen paino; Olettaen että jokainen lapsi saa vain keskikokoisen Lego-paketin (500 g), reki painaa 189 000 000 kg, lisäksi tulee ottaa huomioon Joulupukki, joka on usein kuvattu reilusti ylipainoiseksi. Maalla normaali poro voi vetää korkeintaan n. 140 kiloa. Vaikka oletettaisiin, että lentävä poro (kts. kohta #1) voisi vetää KYMMENKERTAISEN määrän normaaliin verrattuna, niin reen vetämiseen tarvitaan 135 000 poroa.

(Teksti on lainattu ja editoitu Teknillisen korkeakoulun tutkimuslaitokselta)

Kristallinen ballerina on muisto Como järveltä ja aitoa hopeaa olevat hopeiset pallot taas Italian Valencasta, joka on Italialainen kaupunki, joka on erikoistunut hopeatuotteisiin.

Hyvää joulua!

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro #kaukolämpö #Lontoo #pommi #Harrods #Sorel #makuuhuone #piparkakku #Ray-Ban #Black Friday #taivas #adventti #joulukalenteri #joulusiivous #ystävyys #joulutorttu #sydän #joulusiivous #katto #joulukuusi #joulukattaus #LuinSpa #Espoo Blues #CCM #Jääkiekkosynttärit #Joulukuusi