Tikapuita pitkin taivaaseen, rappusilla toiseen kerrokseen

Näin ensimmäisenä adventtina voin sanoa, että uskon siihen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, mutta en usko jumalaan. Uskon kymmeneen käskyyn, koska ihmisen pitää elää niinkuin on oikein ja kymmenen käskyä antaa siihen hyvän perusohjeen.

Adventti (”Herran saapuminen / tuleminen”) tarkoittaa joulua edeltävää vajaan neljän viikon jaksoa kristillisessä kirkollisessa kalenterissa. Adventtisunnuntait ovat neljä joulua edeltävää sunnuntaita, jokaisena sunnuntaina sytytetään adventtikynttilä. Adventtiaika alkaa ensimmäisestä adventtisunnuntaista ja päättyy jouluaattoon. Se on valmistautumista joulunajan kirkolliseen juhlakauteen, Vapahtajan tulemiseen.

Minulle adventti aika on vuoden kiireisintä aikaa työn puolesta. Joulu on minulle perinne- ja perhejuhla. Adventtiaika on työn ohessa kynttilänvaloa, yhdessäoloa, hyvää ruokaa, pakettien tekemistä, leipomista, kodin koristelua,  joulujuhlia ja lopulta rauhoittumista ja palautumista. Vuoden ihanin aika. Joulukuu tuntuu myös rappusilta, joiden päässä odottaa jouluaatto.

Taloprojektissani on taas aika nostaa paikoilleen viimeiset rappuset; rappuset toiseen kerrokseen. Ne leijuivat ilmassa ja koko touhu näytti hurjalta. Jokainen päivä tekee uudesta kodista konkreettisemman. Se alkaa jo oikeasti näyttämään talolta ja huoneita pystyy jo hahmottamaan; taivaallista.

Entä sitten ns. oikea taivas. Jos kyyneleet voisivat rakentaa rappuset ja muistot väylän, kävelisin suoraan taivaaseen ja hakisin parhaan ystäväni takaisin. Olen menettänyt jo 3 ystävää ns. taivaan valtakuntaan. Mutta onko elämää kuoleman jälkeen? Ehdin puhua kuolemasta kahden ystäväni kanssa; siitä mitä siellä sitten on ja mihin ylipäätään uskoo. Kun lohduttaa, niin taivaaseen pitää uskoa, oli se sitten totta tai tarua. Kuolema on niin lopullinen. Uskon, että ihmisen sielu jatkaa, mutta minne, sen tiedän sitten kuoleman jälkeen.

Pitää elää nyt, on vain yksi elämä. Meille ei ole annettu huonoa elämää tai hyvää elämää, meille on annettu elämä. On itsestä kiinni mitä siitä tekee, eikä aina tarvitse nähdä koko rappusta, askelma kerrallaankin riittää. Tie taivaaseen pitää kuitenkin itse rakentaa.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro #kaukolämpö #Lontoo #pommi #Harrods #Sorel #makuuhuone #piparkakku #Ray-Ban #Black Friday #taivas #adventti